Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

U-18 basketbola izlases galvenais treneris Mazurs: Lietuvu labi pazīstam

"Aizsardzībā spēlējam savā līmenī – pretiniekus turam uz 60 punktiem. Visi kapājas, cepuri nost! Katrs, kurš iet laukumā, cenšas palīdzēt un pašatdeve ir lieliska. Ceru, ka šī uzvara un iekļūšana ceturtdaļfinālā būs vairojusi spēlētāju pārliecību arī uzbrukumā," pēc uzvaras pār Angliju (68:56) un ceturtdaļfināla sasniegšanas Eiropas čempionātā sacīja Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Ceturtdaļfinālā piektdien plkst. 18.30 Arēnā Rīga Latvija sacentīsies ar Lietuvu, kas turnīra gaitā arī sešos mačos svinējusi četras uzvaras. Šīs spēles uzvarētājs pusfinālā sestdien tiksies ar Krievijas un Horvātijas dueļa labāko.

"Ceturtdaļfināls ar Lietuvu? Būs ļoti interesanti! Esam daudz spēlējuši, mēs labi pazīstam viņus, viņi pazīst mūs. Pirms divām nedēļām Baltijas kausa izcīņā Kauņā uzvarējām viņus ar 67:63. Lietuviešu spēks ir uzbrucēji un centri, ieskaitot Arvīda Saboņa dēlu Domantu. Spēles taktikas stūrakmens - spiediens pretinieku soda laukumā. Tiesa, būs nopietni jāpapēta, kā lietuvieši mačā ar Čehiju pamanījās izmest 42 un iemest 17 trīspunktniekus. Jādomā, ka Arēnā būs arī daudzi lietuvieši, tomēr ceru, ka tribīnēs pārsvars būs mums. Tad būs vieglāk arī laukumā," Latvijas Basketbola savienība citē treneri.

Latvijas U-18 puišu izlases divreiz (2007, 2010) no Eiropas čempionātiem mājup pārvedušas bronzu, bet pērn 6.vieta. Lietuviešiem U-18 līmenī panākumu ir vairāk - čempionu tituls pirms trim gadiem, kā arī trīs sudrabi (2006, 2008, 2012). Vēl trīs reizes mūsu dienvidu kaimiņi zaudējuši mačā par bronzas medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi