Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

U-18 basketbolistes gūst grūtu uzvaru arī Eiropas čempionāta grupu turnīra noslēdzošajā mačā

Latvijas U-18 basketbolistes otrdien uzvarēja arī Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta grupu turnīra noslēdzošajā spēlē, iegūstot potenciāli vieglākus pretiniekus sacensību astotdaļfinālā.

Aizvadītajā spēlē Latvijas sportistes ar rezultātu 57:56 (17:11, 18:17, 10:11, 12:17) ļoti saspringtā cīņā pieveica vienaudzes no Slovākijas un trešdien gaidāmajā astotdaļfinālā spēlēs pret Izraēlu, kas palikusi B apakšgrupas ceturtajā pozīcijā.

Kaut Latvija bija vadībā visu ceturto ceturtdaļu, tās beigās pretinieces spēja pietuvoties līdz vienam punktam. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām Latvija uzbrukumā zaudēja bumbu un trīs sekundes pirms pamatlaika izskaņas Dinija Pāvelsone pārkāpa noteikumus. Tomēr pretinieces netrāpīja nevienu no sekojošajiem soda metieniem, kas ļāva Latvijai tikt pie grūtas uzvaras.

Latvijas izlases līdere Digna Strautmane šajā mačā izcēlās ar 13 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet pārējās latvietes palika zem desmit gūtajiem punktiem.

Latvijas izlase turnīru uzsāka sestdien, A apakšgrupas mačā pārliecinoši ar rezultātu 66:35 pārspējot Nīderlandes basketbolistes. Savukārt čempionāta otrajā mačā latvietes ar 74:53 pārspēja Čehijas izlasi.

Tikmēr Slovākijas izlase čempionāta pirmajā mačā ar 44:58 zaudēja Čehijai, bet turnīra turpinājumā pagarinājumā ar 69:61 pārspēja Nīderlandi.

Līdz ar to Latvijas izlase triumfējusi A apakšgrupā un astotdaļfinālā spēkosies ar D grupas vājāko komandu Izraēlu, kas pagaidām aizvadījusi divus mačus, tomēr cerības pakāpties augstāk par noslēdzošo, ceturto, pozīciju zaudējusi jau pirms vakarā gaidāmās cīņas ar Krieviju. Jau iepriekš turnīra gaitā Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste izteicās, ka tieši Izraēla ir paralēlās grupas vājākā izlase.

Šogad Eiropas jaunatnes čempionāti risinās pēc jaunas formulas - pirmajā posmā komandas aizvadīja pa trim spēlēm, bet pēc tam visas spēlēja astotdaļfinālā. Turpinājumā šo maču uzvarētāji cīnīsies par pirmo līdz astoto vietu, bet zaudētāji - par devīto līdz sešpadsmito. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu A divīzijā.

Vislielāko pieredzi kontinenta un pasaules meistarsacīkstēs iekrājusi Digna Strautmane, kurai šis ir piektais turnīrs, kamēr Alisei Markovai šī ir debija.

Strautmane palīdzēja arī U-20 izlasei Portugālē notikušajā Eiropas čempionātā, kur latvietes izcīnīja septīto vietu. Strautmane septiņās turnīra spēlēs caurmērā guva 16,4 punktus, kas bija piektais labākais rādītājs starp visām Eiropas čempionāta basketbolistēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi