Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VEF Rīga basketbolisti nekvalificējas Eirolīgai, spēlēs Eiropas kausa izcīņā

Cerības spēlēt Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā VEF Rīga basketbolistiem jāatliek uz citu sezonu. Ceturtdien Beļģijas pilsētā Šarleruā kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēle pret Vācijas klubu Berlīnes Alba rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu 60:82 (32:44). Vefieši līdz ar to izstājušies no cīņas par ceļazīmi uz Eirolīgu un starptautisko sezonu turpinās pēc ranga otrajā prestižākajā turnīrā Eiropas kausa izcīņā.

Butauts: VEF Rīga Eirolīgas kvalifikācija dabūja lielu un sāpīgu mācību

Pēc diezgan drudžaina un noteikumu pārkāpumiem bagāta starta abas komandas iespēlējās un kādu brīdi diezgan precīzi apdraudēja sāncenšu grozu. Vefiešu rindās ar diviem trīspunkntiekiem pēc kārtas izcēlās Kaspars Bērziņš, panākot 10:8. Taču īsta palīga uzbrukumā viņam nebija, neparasti "klusi" bija ierasti aktīvie rīdzinieku snaiperi.

Vācijas vicečempioni atbildēja ar Štaigera sešiem punktiem, vairākām sekmīgām epizodēm aizsardzībā un ceturtdaļas pēdējā minūtē iekrāja pirmo vērā ņemamo pārsvaru (14:24). Nepatīkami, ka jau pirmajās desmit minūtēs VEF Rīgas basketbolisti bija iekrājuši desmit piezīmes. Tiesa, ne mazākas problēmas ar skrupulozo tiesāšanu bija arī pretiniekiem.

Spēles otrajā posmā rīdziniekiem radās nopietnas grūtības ar metienu precizitāti, un ceturtdaļas vidū starpība pirmo reizi pārsniedza desmit punktu atzīmi - 25:36, 28:40. Atpūtā ejot, vefiešiem 12 punktu deficīts.

Otrā puslaika sākumā līdera lomu uzbrukumā uzņēmās Janičenoks, taču īsais veiksmes brīdis aprāvās ar vairāku kļūdu sēriju un pāris caurumiem aizsardzībā. Latvijas kluba mazie spēlētāji nespēja tikt galā ar meistarīgajiem amerikāņu aizsargiem Vudu un Vīveru, un trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām tablo jau vēstīja mīnus 20 (39:59).

Brīnumi nenotika, un pēdējās desmit minūtēs no zaudējuma izglābties neizdevās. Ar epizodiskām veiksmēm Miledža un Janičenoka izpildījumā bija krietni par maz, un Berlīnes kluba uzvara nopietni netika apdraudēta ne brīdi.

Rezultatīvākie VEF Rīga sastāvā bija Kristaps Janičenoks (12 p.), Kaspars Bērziņš un Sandis Valters (pa 10 p.).

Otrajā kārtā Alba basketbolisti sestdien tiksies ar ceturtdien vakarā paredzētās Beļģijas kluba Spirou Basket un Ukrainas komandas Doņeck spēles uzvarētājiem. Lai kvalificētos Eirolīgas pamatturnīram, jāparvar trīs kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs

Berlīnes Alba - VEF Rīga 82:60 (25:20, 44:32, 65:45)
VEF Rīga
: Perijs 4, Jahovičs 1, Valters 10, Janičenoks 12, K.Bērziņš 10, Kavaļausks 4, Miledžs 7, Keins 4, Simss 3, Bertāns 5

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi