Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Žagars iekļauts Pasaules kausa finālturnīra otrajā simboliskajā izlasē, bet Banki atzīts par labāko treneri

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars iekļauts Pasaules kausa finālturnīra otrajā simboliskajā pieciniekā, bet valstsvienības stūrmanis Luka Banki izpelnījās labākā trenera balvu, tika paziņots svētdien pēc Manilā notikušā fināla.

Žagars aizvadīja spilgtu finālturnīru, astoņos mačos vidēji gūstot 12,4 punktus, atdodot 7,6 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,6 bumbas zem groziem. Spēlē par piekto vietu Žagars laboja pasaules čempionātu rezultatīvo piespēļu rekordu (17), turklāt nepieļāva nevienu kļūdu.

Jau ziņots, ka par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Vācijas izlases saspēles vadītājs Deniss Šrēders, kuram simboliskajā pieciniekā pievienojās arī serbs Bogdans Bogdanovičs, kanādietis Šejs Gildžess-Aleksandrs, amerikānis Entonijs Edvardss un slovēnis Luka Dončičs. Savukārt par čempionāta uzlecošo zvaigzni, šajā kategorijā pretendējot U-21 vecuma grupas basketbolistiem, tika atzīts 20 gadus vecais Austrālijas izlases aizsargs Džošs Gidijs.

Otrajā simboliskajā izlasē kopā ar Žagaru iekļauti arī itālis Simone Fontekjo, lietuvietis Jons Valančūns, serbs Nikola Milutinovs un vācietis Francs Vāgners.

Tikmēr Banki labākā trenera balvu nopelnījis ne tikai par izlases sniegumu finālturnīrā, bet arī visa cikla laikā. Pēc Banki stāšanās pie Latvijas izlases stūres latvieši 24 spēlēs izcīnījuši 21 uzvaru, pirms finālturnīrā 16 mačos tiekot pie 15 panākumiem. 

Par pasaules čempioniem kļuva Vācijas basketbolisti, kuri ar 83:77 uzvarēja Serbiju, bet bronzas spēlē Kanāda papildlaikā ar rezultātu 127:118 uzvarēja ASV.

Pasaules kausa finālturnīra debitante Latvija meistarsacīkstēs izcīnīja augsto piekto vietu, izcīnot sešas uzvaras un piedzīvojot divus zaudējumus, abus pret medaļniecēm Vāciju un Kanādu.

Pirmo divu posmu spēles notika Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojās "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

2027.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā un tās būs vēsturē 20. pasaules meistarsacīkstes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi