Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Lattelecom Rīgas maratonā startēs skrējēji no 65 pasaules valstīm

Lattelecom Rīgas maratonā, kas notiks svētdien, startēs skrējēji no 65 pasaules valstīm, informē organizatori.

Dāmu konkurencē par medaļām un jaunu trases rekordu maratona distancē cīnīsies Etiopijas, Kenijas, Īrijas un Bahreinas sportistes. Sešas no pretendentēm uz uzvaru maratonā skrējušas ātrāk par divām stundām un 35 minūtēm. Lattelecom Rīgas maratona rekords ir divas stundas 36 minūtes un 51 sekunde.

Sacensībās startēs pagājušā gada Lattelecom Rīgas maratona čempione Eseta Mesereta no Etiopijas.

Kā zināms, maratona distancē startēs Latvijas skrējēja Anita Kažemāka, kura cīnīsies par Riodežaneiro olimpisko spēļu ceļazīmi. Skrējēja olimpiskajām spēlēm cer kvalificēties, Lattelecom Rīgas maratona 42 kilometru un 195 metru distanci veicot ātrāk par divām stundām un 45 minūtēm, kas ir olimpiskais kvalifikācijas normatīvs sievietēm.

Cīņa par rekordu un medaļām vīriešu konkurencē gaidāma īpaši sīva, jo Rīgas ielās startēs vismaz 15 augstākā līmeņa maratonisti no skriešanas lielvalstīm Etiopijas, Kenijas, Ugandas, Marokas, Eritrejas, Tanzānijas un Portugāles.

Sacensībās startēs pagājušā gada Lattelecom Rīgas maratona otrās vietas ieguvējs etiopietis Bejene Soboka.

Jau ziņots, ka maratona distancē Latvijas godu aizstāvēs Jānis Višķers, kurš, tāpat kā Kažemāka, cīnīsies par Riodežaneiro olimpisko ceļazīmi, cenšoties maratona distanci veikt ātrāk par divām stundām un 19 minūtēm, kas ir kvalifikācijas normatīvs vīriešiem.

"Par prieku skatītājiem un līdzjutējiem, Lattelecom Rīgas maratonā šogad esam sarūpējuši ātru un atraktīvu elites atlētu izlasi. Pieļauju, ka svētdien visu izšķirs laikapstākļi," norādīja Lattelecom Rīgas maratona elites atlētu direktors Valters Abmairs.

Kā zināms, Jeļena Prokopčuka jau piekto gadu pēc kārtas Rīgas maratonā centīsies aizstāvēt pusmaratona čempiones titulu. Sportistei šis būs viens no gatavošanās posmiem Riodežaneiro olimpisko spēļu maratonam.

Kopā ar Prokopčuku pusmaratonu Rīgā skries arī Ilona Marhele, kura arī kvalificējusies Riodežaneiro olimpisko spēļu maratona sacensībām. Viņām konkurenci veidos Lietuvas pārstāve Rasa Drazdauskaite, vairāku olimpisko spēļu dalībniece un 2015.gada Lattelecom Rīgas pusmaratona vicečempione.

Savukārt pusmaratona distancē Rīgā vīriešiem jaunu Latvijas rekordu centīsies uzstādīt cits Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Valērijs Žolnerovičs. 2011.gadā Lisabonā viņa paša sasniegtais Latvijas pusmaratona rekords ir stunda četras minūtes un 43 sekundes.

Kopā ar ārzemju sportistiem Latvijas vadošie skrējēji Lattelecom Rīgas maratonā cīnīsies par daļu no 45 000 eiro lielā balvu fonda. Turklāt atsevišķs 19 000 eiro balvu fonds izdalīts tieši Latvijas maratonistu atbalstam.

Pērn Rīgas maratons pulcēja 26 000 dalībnieku no 69 pasaules valstīm. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Bronzas kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Iepriekš tas nesa Nordea vārdu, taču trešo gadu maratona ģenerālsponsors ir Lattelecom, kas kopš 2008.gada bija pasākuma stratēģiskais partneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi