Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Livonia kapteine: Esam progresējušas un tuvojamies Selenai

Latvijas sieviešu regbija čempionāta šīs sezonas otrās labākās komandas “LSPA/Livonia” kapteine Alise Lakija Širve pastāstīja par šo sezonu un nosauca tos iemeslus, kāpēc livonietes vēl nevar pārspēt pēdējo gadu līderes “Selena” regbistes, bet komandas treneris Elmārs Šefanovskis norāda, ka intensīvāk treniņos jāstrādā pie spēļu metodes, lai iegūtu nepieciešamo pieredzi, un tad varēs pacīnīties līdzi ar līderēm, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

“Selena” spēlētājas fiziski ir mazu solīti priekšā. “Pušojot” aizsardzībā, redzam, ka arī viņām ir panika un ātrāk grib atbrīvoties no bumbas, tad arī piespēles bija haotiskas un neprecīzas, kas parāda to, ka mums līmenis ir audzis. Mēs apzināmies ko viņas uz laukuma var izdarīt un viņām tas līmenis nav audzis šobrīd, mēs tikai pietuvojamies. Visām meitenēm vajadzētu vairāk noticēt sev, jo pati redzu, ka blakus viena šaubās, bet otra izliek sevi un netaupa neko,” skaidro “LSPA/Livonia” kapteine Alise Lakija Širve 

“Šī sezona bija liela ar pārmaiņām, jo mums nāca klāt daudz jaunu meiteņu, kas uzsākušas spēlēt no nulles, un ir vajadzīgs laiks, lai uztrenētu pamata iemaņas, nerunājot vispār par spēles izpratni. Nākošais, uzvarēt var, ja meitenes būtu saspēlējušās pilnīgi visas sezonas garumā, taču ir traumas, privātā dzīve un citreiz uz tiem treniņiem nesanāk savākties tik daudzām, cik gribētos. Ja uz otro posmu sastāvs bija pilns ar cīņas spēlētājām, tad uz trešo posmu knapi cīņu savācām, un tieši šī iemesla pēc, ka katru posmu ir cits sastāvs, ir grūti iespēlēties, jo blakus atkal ir citas meitenes,” skaidro Širve.

“Esmu ļoti pateicīga šīs sezonas trenerim un domāju, ka man komanda var piekrist. Mums katrs treniņš ir pārdomāts un ir prieks doties uz treniņu. Tāpēc ceru uz ilgstošu sadarbību ar Elmāru Šefanovski, viņš meitenes ved pa pareizo ceļu un rezultāts būs,” par jauno livoniešu treneri sajūsmā ir kapteine.

“Lepojos ar savām komandas biedrenēm. Mikroklimats šobrīd komandā ir augstākajā līmenī. Uzticos meitenēm pilnībā, un gaidām atpakaļ pārējās, kas atlabst no traumām. Protams, arī jaunās spēlētājas, kuras grib pamēģināt regbiju, mēs gaidām ar atplestām rokām, lai tā regbija saime aug,” norāda Širve.

“Pamatelementi, pieredze un meistarība ir tas, kas pašlaik trūkst, un to var iegūt tikai ar spēļu praksi, kā arī treniņos attiecīgi intensīvāk pielietojot spēļu metodi. Tas noderētu, lai varētu iegūt šo spēļu pieredzi un sajūtu labāku, izjustu laukumu, vienu otru, un tad varētu “iekosties” šādās spēcīgās pretiniecēs, kādas ir “Selena”,” skaidro RK “LSPA/Livonia” treneris Elmārs Šefanovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi