Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpiskajā dienā piedalījušies 120 000 dalībnieki no visiem Latvijas reģioniem

Šodien visā Latvijā 520 vietās norisinājās tradicionālā Olimpiskā diena 2020, kas pulcēja vismaz 120 000 dalībnieku no visiem Latvijas reģioniem, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Viņš atklāja, ka ar "Olimpiskās dienas 2020" aktivitātēm noslēdzās arī LOK organizētie Olimpiskā mēneša pasākumi.

Mālmeisters atgādināja, ka šorīt vienlaicīgi visās "Olimpiskās dienas 2020" norises vietās notika rīta vingrošana, pēc kā notika dažādas sportiskas un radošas aktivitātes. Tāpat viņš klāstīja, ka izglītības iestāžu audzēkņi iepazinās ar dažādiem Olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās.

LOK sadarbībā ar Babītes novada pašvaldību centrālo "Olimpiskās dienas 2020" pasākumu organizēja Piņķos, Babītes novadā. Tur bez Babītes novada izglītības iestāžu bērniem un jauniešiem piedalījās arī "Olimpiskās dienas 2020" vēstneši olimpieši Gunta Baško un Raimonds Bergmanis, LOK vadība - prezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, Babītes novada pašvaldības pārstāvji, kā arī citi viesi.

Mālmeisters norādīja, ka LOK "Olimpiskās dienas 2020" aktivitātes šogad izvērsa mēneša garumā. Katra nedēļa tika veltīta fiziskām aktivitātēm dažādām iedzīvotāju grupām - topošajām un jaunajām māmiņām, ģimenēm, senioriem, ka arī bērniem un jauniešiem. Centrālais elements Olimpiskajā mēnesī bija iespēja izzināt dažādus sporta veidus un ieviest regulāras sporta aktivitātes ikdienā. Otrs elements bija uztura padomi vispārējai veselības veicināšanai kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu.

Savukārt vēl viens akcents "Olimpiskā mēneša" pasākumu plānā bija Olimpiskā reportiera Edgara Buļa piedzīvojumi "Olimpiskā detektīva" sērijās, izpētot un iepazīstot kādu sporta veidu. Pirmajā sērijā uz profesionāla SUP dēļa stājās Emīls Balceris no grupas "Musiqq", otrajā sērijā skeitbordu izmēģināja jaunais un talantīgais hiphopa mākslinieks "Fiņķis", trešā sērija tika veltīta golfam un to iepazina mūziķis Dons, savukārt noslēdzošajā - ceturtajā "Olimpiskā detektīva" sērijā ar jāšanas sportu iepazinās dziedātāja Aija Andrejeva, atklāja LOK preses sekretārs.

Viņš uzsvēra, ka "Olimpiskā diena" ir kā starta signāls "Eiropas Sporta nedēļai", kas uz sporta aktivitātēm aicinās no 23.septembra līdz 30.septembrim, līdz ar to septembris Latvijā kļūst par sporta un kustību mēnesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi