Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tour de France 13.posmā uzvar beļģis van Avermēts

Uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France 13.posmā piektdien izcīnīja beļģu riteņbraucējs Gregs van Avermēts, kurš pārstāv BMC vienību.

Sacensību 198,5 kilometrus garo posmu beļģis veica četrās stundās, 43 minūtēs un 42 sekundēs, kamēr ar tādu pašu laiku finišēja Tinkoff - Saxo slovāku braucējs Peters Sagans, kuram šī jau ir ceturtā otrā vieta šogad. Uzvaru beļģis izrāva vien pēdējā 600 metru garajā kāpumā.

Zīmīgi, ka Sagans nevienā no tūres posmiem nav uzvarējis divus gadus, kamēr 20 reizes ir izdevies finišēt pirmajā pieciniekā.

Savukārt trešo vietu, finišējot trīs sekundes aiz sava tautieša, izcīnīja Jans Bakelants no AG2R La Mondiale vienības.

Šis bija van Avermēta otrais uzvarētais etaps kādā no lielās tūres velobraucienu posmiem. Pirmo reizi van Avermēts kādā etapā triumfēja 2008.gadā, kad bija ātrākais Vuelta Espana devītajā posmā.

"Šis ir liels panākums man. Beidzot es to izdarīju. Jau pirmajā nedēļā biju tuvu uzvarai, taču to neizdevās izcīnīt. Tiešām esmu laimīgs, ka to pārdzīvoju - Pirenejus. Uzvarēt kādā no posmiem ir bijis mans sapnis," pēc sacensībām teica van Avermēts.

Tikmēr Sagans atzina, ka nejūtas bēdīgs, bet gan vīlies.

"Pārāk ilgi gaidīju, lai uzsāktu sprintu. Ja būtu izdarījis daudz smagāku spiedienu, es būtu viņu pieveicis. Vēl 200 metrus līdz finišam man blakus bija tikai viens sportists. Biju pagalam priecīgs un cerēju, ka mani neapsteigs. Būtu bijis ļoti laimīgs, ja tādā situācijā noturētu līderpozīciju un izcīnītu uzvaru," stāstīja Sagans.

Pirmo reizi kopš 2007.gada uz goda pjedestāla kāpušu divi beļģi. Pirms astoņiem gadiem to iespēja posma uzvarētājs Gerts Stēgmans, kamēr trešais bija Toms Būnens.

Savukārt kā septītais finišēja kopvērtējuma līderis brits Kristofers Frūme (Sky), uzvarētājam zaudējot septiņas sekundes.

Frūme kopvērtējumā par divām minūtēm un 52 sekundēm apsteidz amerikāni Tīdžeju van Garderenu (BMC), kamēr trešais ir kolumbietis Nairo Kvintana ("Movistar"), kurš zaudē trīs minūtes un deviņas sekundes.

Tour de France velobrauciens norisināsies līdz 26.jūlijam, sacīkstēm noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes notiek 102.reizi.

Latvija šogad velobraucienā netiek pārstāvēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi