Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Amerikāņu peldētāja 54 stundās četrkārt šķērso Lamanša šaurumu

Amerikāņu peldētāja Sāra Tomasa kļuvusi par pirmo sievieti, kura četrreiz pēc kārtas bez apstājas pārvarējusi Lamanša šaurumu, ziņo BBC.

Tomasa uzsāka peldējumu agrā svētdienas rītā, finišējot 54 stundas vēlāk un Doverā baudot šampānieti un šokolādi. Ultramaratonu peldētāja, kas tikai pirms gada pabeidza ārstēties no krūts vēža, savu peldējumu veltīja "visiem pēc vēža izdzīvojušajiem tur ārā".

Cīnoties ar vēzi, Tomasa peldēšanu izmantojusi kā iespēju tikt vaļā no domām par slimību.

Sasniegt finišu Tomasai traucēja spēcīgie plūdmaiņas procesi beidzamajā peldējumā, taču viņa distanci beidza Latvijas laika plkst.8.30. Pēc izkāpšanas krastā viņa BBC reportierim teica: "Es vēl neticu, ka mēs to izdarījām."

Smagākais pārbaudījums bijis sāļais kanāla ūdens, kas izraisīja rīkles un mutes iekaisumu. "Tomēr mana komanda bija tiešām lieliska, palīdzot man un ļaujot palikt stiprai," stāstīja peldētāja. "Katrs no četriem nogriežņiem bija patiešām grūts. Peldēt atpakaļ no Francijas pēdējoreiz noteikti bija grūti. Tas ilga mūžību, un straume man traucēja visu laiku. Mani sadzēla medūza. Nebija tik auksts, kā es domāju, taču vienalga tas bija vēsi."

Oficiālais novērotājs Kevins Mērfijs peldējumu novērtēja kā triumfu, piebilstot, ka "viņa pārbaudīja izturības robežu." "Tas ir apbrīnojami, absolūti iedvesmojoši. Beigās mēs bijām ļoti emocionāli," stāstīja viņš par savām sajūtām.

"Es gandrīz vairs nedevos tālāk, kad [pirmoreiz] sasniedzu Anglijas krastu," teica laimīgā finišētāja. "Es domāju, ka man vajag vienkārši finišēt un beigt šo pasākumu. Tomēr mana komanda teica: "Tu vari labāk. Tu vari turpināt.""

Tikai četri peldētāji, no kuriem divas ir sievietes, iepriekš bija šķērsojuši šaurumu bez apstāšanās, nevienam no viņiem nespējot to izdarīt ceturto reizi.

Taisnā līnijā peldējuma garums ir apmēram 80 jūdzes (129 kilometri), taču peldējumā tika pievarētas gandrīz 130 jūdzes (209 kilometri).

Britu-dienvidāfrikāņu garo gabalu peldētājs Lūiss Pjū savā Twitter kontā pēc Tomasas finiša ierakstīja: "Tieši tad, kad domājam, ka esam sasnieguši cilvēka izturības robežu, kāds atkal satricina rekordu tabulas." 

Tomasas pirmais oficiālais peldējums atklātos ūdeņos notika 2007.gadā. Kanālu viņa pirmoreiz šķērsoja 2012.gadā, to atkārtojot 2016.gadā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šā gada 9.septembrī Valērijs Kalmikovs kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš spējis veikt šo distanci.

Top komentāri

Interesanti
I
Vai man vienam šādas ziņas šķiet tukšas? Šim kādas svešas dāmas izklaides pasākumam vajadzētu būt kam īpašam? Iedvesmojošam? Atvainojiet, bet dīvaiņi, kuri riskē ar savu veselību un dzīvību, lai pārvarētu kilometrus vai kilogramus, nav nekas īpašs. Arī tie, kuri rāpjas Everestos un lec ar gumijām.
.
.
Ja viņas enerģiju varētu izmantot miermīlīgiem nolūkiem, tad būtu vērts par to rakstīt. Labi- pārpeldēja! Un kas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi