Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Anglijas, Īrijas un Itālijas regbija izlases svin uzvaras Pasaules kausa mačos

Anglijas, Īrijas un Itālijas regbija izlases svētdien Japānā svinēja uzvaras Pasaules kausa spēlēs.

Anglija C apakšgrupas mačā ar 35:3 (18:3) sagrāva Tongu.

Anglijas izlasē ar diviem pirmā puslaika piezemējumiem izcēlās Samo dzimušais Manu Tuiladži, bet pa trim realizācijām un precīziem soda sitienam bija Ouvenam Ferelam.

Pretinieki vienīgos punktus guva ar soda sitienu, kuru 14.minūtē realizēja Sonatane Takulua.

Apakšgrupā vadībā ar pieciem punktiem ir Anglija, četrus punktus guvusi Francija, viens punkts ir Argentīnai, bet bez punktiem ir ASV un Tonga, tiesa, amerikāņi vēl nav iesaistījušies turnīrā.

Tikmēr Īrija A apakšgrupas duelī ar 27:3 (19:3) uzveica Skotiju. 

Īri jau pirmajā puslaikā trīs reizes aiznesa bumbu pāri galalīnijai, ieliekot pamatus drošajai uzvarai, kamēr skoti savus goda punktus guva ar soda sitiena palīdzību.

"Sākām ļoti labi, bijām pozitīvi noskaņoti un gribējām uzbrukt. Otrajā puslaikā spēle jau kļuva par laušanos ar rokām, taču esam gandarīti, ka uzvarējām labu komandu," pēc mača teica Īrijas izlases kapteinis Rourijs Bests, kurš šajā mačā atzīmējās ar vienu piezemējumu.

Apakšgrupā pa pieciem punktiem ir Īrijai un Japānai, bet bez punktiem ir Krievija, Skotija un Samoa, taču pēdējā no tām vēl nav aizvadījusi savu pirmo spēli Pasaules kausā.

Savukārt Itālija B apakšgrupas duelī ar 47:22 (21:7) uzveica Namībiju, kura, ņemot vērā savu 23.vietu rangā, tiek uzskatīta par pastarīti.

Maču ar piezemējumu un realizāciju sāka Āfrikas komanda, bet tie bija tās vienīgie punkti pirmajā puslaikā, kuru jau ar 21:7 savā labā noslēdza itāļi.

Ar piezemējumu un trim realizācijām uzvarētājiem izcēlās Tomaso Alans, bet Itālijas izlases kapteinis Serdžo Parize kļuva par tikai trešo regbistu, kurš spēlējis piecās Pasaules kausa izcīņās.

B apakšgrupā vadībā ar pieciem punktiem ir Itālija, četrus punktus guvusi Jaunzēlande, bet bez punktiem ir Kanāda, Dienvidāfrikas Republika un Namībija, tiesa, kanādiešiem pirmais mačs vēl priekšā.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.  

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi