Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ar Livonia, Mītava un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK Livonia U14 grupā, RK Mītava U12 grupā un Eleja U10 grupā.

LNK stadionā "Mapri Būve" bērnu un jauniešu regbija čempionātā savā starpā pirmo reizi šogad tikās labākās trīs jaunāko jauniešu grupu komandas – U14, U12 un U10. Vairums komandu – “Livonia”, “Mītava”, Eleja, un Baldone bija pārstāvētas visās trijās vecuma grupās, bet “Livonia” bija vienīgā, kas uzlika divus sastāvus, turklāt divās grupās – U12 un U10. Šajās divās grupās otru komandu livonieši varēja uzlikt, pateicoties ieguldītajam darbam jaunajā komandas filiālē Engurē.

U14 grupā pirmo vietu izcīnīja RK “Livonia”. Šajā vecuma grupā sacentās piecas komandas, spēlējot katra ar katru. Livonieši uzvarēja visās četrās spēlēs, turklāt to paveicot samērā pārliecinoši. Tuvāki konkurenti un godalgot vietu ieguvēji “Eleja” un “Mītava” tika apspēlēti ar 5:2 un 4:1, bet pārējie uzveikti ar 10:1 un 8:0. Tādējādi arī likumsakarīgs “Livonia” jauno regbistu triumfs U14 grupā. Cīņā par otro vietu Eleja ar 6:4 pārspēja “Mītavu”.

U12 grupā sacentās sešas komandas un tur notika visspraigākās cīņās, jo uz uzvaru ļoti līdzvērtīgi pretendēja trīs komandas. Pirmās divas – “Mītava” un Baldone – spēlēja bez zaudējumiem, bet trešās vietas ieguvēji Eleja zaudējuma rūgtumu izjuta tikai vienreiz, turklāt ļoti līdzīgā cīņā ar viena punkta starpību 4:5 piekāpjoties uzvarētājiem RK “Mītava”.  Baldone ar “Mītavu” nospēlēja neizšķirti 4:4, bet uzvarētāju likteni izšķīra baldoniešu punkta pazaudēšana un neizšķirts 6:6 ar elejiešiem. 

“Livonia/Rīga” uzvarēja divās spēlēs no trim un ieņēma 4. vietu, bet “Livonia/Engure” jaunais sastāvs ierindojās sestajā vietā, izceļoties arī ar pozitīviem momentiem un veicot arī dažus piezemējumus.  Piektie bija ikšķilieši.

U10 grupā bija viskuplākā pārstāvniecība, jo tur bija pieteiktas septiņas komandas, kuras bija sadalītas divās grupās – vienā četras, otrā trīs komandas. “Livonia/Engure” krāja pieredzi un ieņēma 7. vietu, bet “Livonia/Rīga” bija ļoti tuvu pusfināla četriniekam, taču izšķirošajā spēlē ļoti spraigā cīņā ar 3:4 piekāpās Baldones regbistiem. Ieņemot 3. vietu grupā, livonieši spēlē par 5. vietu ar 12:0 sagrāva Ikšķiles komandu. Tikmēr baldonieši pusfināla ar 6:4 pārspēja “Mītavu”, bet finālā ar 3:5 piekāpās posma uzvarētājiem no Elejai, parādot, ka kaut ko līdzīgu varēja iespēt arī livonieši.

“Kopumā pirmais posms aizvadīts labi, un čempionāta pirmais posms bija labi noorganizēts. Prieks redzēt, kā jaunie livonieši no dažādām filiālēm – Engures, Juglas, Ķengaraga – prata saspēlēties,” pozitīvi vērtē jauniešu treneris Artūrs Baranovskis un turpina: “Šogad mums ir vairāk meitenes nekā iepriekšējos gados, jo nākušas klāt vairākas jaunas.”

“Gribētu uzslavēt “Livonia” jaunos spēlētājus visās vecuma grupās par pašatdevi, azartu, vēlmi cīnīties un uzvarēt. Šajā posmā jaunie livonieši izdarīja to, ko uz šo brīdi bija spējīgi izdarīt. Tagad jācenšas spert nākamie soļi un jāmēģina nākamajā posmā, kas būs 12. maijā, nospēlēt vēl labāk, taču pats svarīgākais ir radīt prieku un interesi par regbiju šiem jaunajiem spēlētājiem tik agrā vecumā, it īpaši U10 un U12 grupās,” norāda Baranovskis. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi