Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Arī labākie kamaniņu braucēji tiek pie jauniem BMW spēkratiem

Oficiālā BMW automobiļu pārstāvniecība Latvijā Inchcape BM Auto ar četriem spēkratiem apgādājusi arī kamaniņu braucējus.

Kā zināms, oktobrī 12 automašīnas tika piešķirtas Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) pārstāvjiem.

"Parasti esam tā glazūra tortei, ko visi sagatavo. Darbam, ko visi iegulda. BMW pasaulē ļoti daudz atbalsta sporta veidus. Kāpēc gan ne kamaniņu sportu? Latvijā tas ir populārs ziemas sporta veids. Mūsu atbalsts būs ne tikai ar automašīnām, bet arī ar organizēšanu un loģistiku," šodien preses konferencē izteicās Inchcape BM Auto pārstāvis Ivars Norvelis, kurš izlases izcilākajiem braucējiem pasniedza automašīnu atslēgas.

"Prieks, ka sadarbība ar BMW sasniegusi jau nākamo līmeni. Jaunajai sezonai nākušas klāt četras būtiskas lietas. Vispirms jau pasaules čempionātā Kēnigzē būs jauna disciplīna - sprinta sacensības. Tas nozīmē, ka būs vēl viena sacensību diena, kā arī papildu medaļu komplekti. Tās ir papildu atraktivitātes, iespēja piesaistīt televīziju un skatītājus," uzsvēra Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) viceprezidents Einars Fogelis. "Otrkārt, FIL veltījusi daudz līdzekļu attīstības programmai, kurā piedalās atlēti no 22 valstīm. Treškārt, 2018.gada olimpisko spēļu trases izpēte. No Latvijas šajā procesā piesaistīti divi cilvēki. Esmu pārliecināts, ka arī mūsu sportisti piedalīsies trases izpētē. Par to federācija lems gadumijā. Ceturtkārt, tika lemts par līdzekļu piešķiršanu papildu jauniešu starta izbūvei Siguldas trasē. Prieks, ka Latvija operatīvi reaģēja uz prasībām šai jauniešu starta izbūvei, kas nepieciešama drošības uzlabošanai."

Tikmēr Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga norādīja, ka izlase vasarā paveikusi lielu darbu.

"Ceram, ziemā rezultāti parādīs, ka darbs atmaksāsies. Latvijā mums ir pieejami visi labākie treneri un mehāniķi. Prieks, ka izlases kolektīvā atgriezies Mārtiņš Rubenis, turklāt vīru konkurencē ir ļoti labs sastāvs. Tāpat arī gandarījums, ka valsts Siguldas trasei iedalījusi līdzekļus. Par tiem būs iespēja uztaisīt startu jauniešiem, jo nākamgad būs starptautiskas sacensības jauniešiem. Esam pateicīgi arī visiem sponsoriem. Ceram, ka izdosies parādīt, ka kvalitāte būs ne tikai dāvātajos auto, bet arī sportistu sasniegumos," uzsvēra Strenga.

"Rubenis ar Sandri Bērziņu un treneri Kasparu Dumpi vairāk darbojas pie tehnikas sagatavošanas, pašlaik viņš vairāk strādā ar jauniešiem. Tagad Rubenis atrodas Lillehamerē, kur ar jaunajiem sportistiem gatavojas sezonai. Viņam ir vārds un pieredze, kas ir ļoti nepieciešama. Rubenis jau agrāk ir strādājis ar jauniešiem, un rezultāti bija labi," uzskata Strenga.

Tikmēr izlases galvenais treneris Dumpis priecājas, ka FIL pirmo reizi trasēs bija organizējuši treniņu nedēļas. "Citos gados ir bijušas aizbildināšanās, ka nav vietas. Tas bija ļoti nepieciešami - pirms sezonas piebraukt trases."

Kā zināms, Latvijas izlase no 28.oktobra līdz 12.novembrim treniņnometnē izmēģināja spēkus Īglsas trasē Austrijā, kā arī Vācijas trasēs Oberhovā, Vinterbergā un Altenbergā. Iepriekšējos gados treniņu iespējas Vācijas trasēs nebija, bet šoreiz tās sagādāja FIL.

"Vasara sākās diezgan agri. Jau aprīlī sākām treniņus, lai pēc tam sasniegtu labākos rezultātus. Vasara pagāja saspringti, bija maz laika atpūtai. Šobrīd darām visu pareizi, un rezultāti ir diezgan labi. Bijām ārzemēs, apskatījāmies trases un pārbaudījām tehniku. Pirmais iespaids, ka jaunā tehnika nav sliktāka kā iepriekšējā. Līdz galam jauno tehniku varēsim izmēģināt sacensībās," pauda Dumpis, kurš cer, ka vienība uz pirmo Pasaules kausa posmu nākamnedēļ Īglsā dosies pilnā sastāvā. "Skatīsimies, kā veiksies. Pēc tam tālāk dosimies uz sacensībām Ziemeļamerikā - Pārksitiju un Kalgari. Tad nedaudz atpūtīsimies, un sekos Pasaules kausa posms Siguldā."

Viena no Latvijas labākajām kamaniņu braucējām Elīza Cauce sacīja, ka jaunā tehnika ir pārbaudīta, turklāt rezultāti bijuši labi.

"Domāju, sezona parādīs, kā būs. Salīdzinot ar krieviem, amerikāņiem un austriešiem, esam spēruši soli uz priekšu," uzskata Cauce.

Arī talantīgais Riks Kristens Rozītis apliecināja, ka jaunā tehnika ir labāka, turklāt treniņos arī pie starta tika nedaudz pielikts. "Jaunā tehnika iet labāk. Tāpat arī pie starta tika nedaudz pielikts, domāju, ka jābūt visam kārtībā."

"Šie treniņi bija laba pieredze. Nāks lielās sacensības, tad redzēs, kā būs. Galvenais - tikai jābrauc," uzsvēra cits kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks.

Jaunā Pasaules kausa sezona 28.novembrī sāksies Īglsas trasē. Siguldā nākamā gada janvāra otrajā nedēļas nogalē norisināsies ceturtais posms.

Šogad Latvijas izlasē startēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Pēteris Kalniņš, Riks Kristens Rozītis, kā arī divnieku ekipāžas Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels, Pēteris Kalniņš/Oskars Gudramovičs, Andris un Juris Šici.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi