Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Astoņpadsmit Latvijas sportisti ik mēnesi saņems 330 eiro stipendiju Tokija 2020

Astoņpadsmit Latvijas olimpiskās komandas kandidāti saņēmuši olimpiskās stipendijas "Tokija 2020", ko piešķir Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Kā vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja, ikmēneša stipendijas saņems svarcēlāji Rebeka Koha un Ritvars Suharevs, vieglatlētes Anete Kociņa, Laura Ikauniece-Admidiņa un Līna Mūze, BMX riteņbraucēji Vineta Pētersone un Kristens Krīgers, airētāja Elza Gulbe, peldētāja Ieva Maļuka, burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, cīkstonis Ņikita Masjuks, MTB riteņbraucējs Arnis Pētersons, karatists Kalvis Kalniņš, kanoe airētājs Kaspars Tīklenieks, modernās pieccīņas sportisti Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs, kā arī šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis paudis, ka līdz ar šo stipendiju, sportisti uzņemas Olimpiskās kustības vēstnieku lomu, demonstrējot visai pasaulei šo konkrēto SOK solidaritātes piemēru.

"Novēlam veiksmi garajā un smagajā ceļā pretim Tokijas spēļu kvalifikācijai, jo mūsu lielākā cerība ir Jūs redzēt pārstāvam Latviju olimpiskajās spēlēs 2020.gadā," teicis Vrubļevskis.

Olimpiskās stipendija "Tokija 2020" ir finansiāls atbalsts 390 ASV dolāru (330 eiro) apmērā mēnesī katram sportistam, kas ir paredzēta sportistu treniņu procesa nodrošināšanai laika periodā no 2017.gada 1.septembra līdz 2020.gada 31.augustam.

Olimpiskā stipendija "Tokija 2020" dod sportistam unikālu iespēju izmantot tehnisku un finansiālu atbalstu no Olimpiskās Solidaritātes un Olimpiskās kustības. Latvijas stipendiāti vienojušies ar savu sporta veidu federācijām, izmantot stipendijas summu uzturēšanās un ceļa izdevumu apmaksai, saistībā ar treniņu nometnēm un sacensībām.

Olimpisko stipendiātu atlase ir Nacionālo Olimpisko komiteju pārziņā. LOK par galveno kritēriju sportistu izvirzīšanai, lai saņemtu Olimpisko stipendiju "Tokija 2020", likusi sportisko līmeni un potenciālu kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi