Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Baltijas čempionātā regbijā Livonia un Baltrex dublieru komandu līdzvērtīgā spēlē uzvar lietuvieši

Trešdien Upesciema stadionā notiekošajā Baltijas regbija čempionāta spēlē RK Garkalnes Sporta punkts/Livonia izrādīja cienīgu pretestību Šauļu Baltrex dublieru komandai, tomēr līdzvērtīgā spēlē piekāpās viesiem ar 5:17, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Zīmīgi, ka pirms dažām dienām šīs pašas komandas savā starpā tikās augstākajā līmenī – Baltijas Top līgā, kur “Livonia” un “Baltrex” pirmo komandu ļoti spraigā duelī ar 21:17 uzvaru izcīnīja livonieši, pirmo reizi vēsturē pārspējot šo titulēto Lietuvas klubu. Vakar lieliski sagatavotajā Upesciema stadionā savā starpā jau Baltijas čempionāta ietvaros tikās šo komandu otrie sastāvi, šoreiz virsroku ņemot dienvidu kaimiņiem.

Šī gada pirmā Baltijas čempionāta spēle “Livonia” neizvērtās laba, jo knapi sanāca nokomplektēt sastāvu, taču, neskatoties uz pozitīvo sākumu – 3:0 un 6:5, beigās Klaipēdā nācās ar lielu starpību 11:46 piekāpties lietuviešiem RK “Kuršiai”. Tikmēr “Baltrex” dublieri Baltijas čempionāta iesāka ar uzvaru, pirms dažām dienām pārliecinoši ar 61:33 pārspējot RK “Eži”.

Rezultātu spēles 5.minūtē atklāja viesi, veicot piezemējumu un izvirzoties vadībā ar 0:5. Turpinājumā lietuvieši vēlreiz izdarīja piezemējumu, pēc kura arī otrs realizācijas sitiens nebija precīzs, tādējādi nopelnot desmito punktu un puslaika vidū pārsvaru dubultojot – 0:10. Līdz pārtraukumam arī livoniešiem izdevās atbildēt ar vienu piezemējumu, ko 35. minūtē sarūpēja Kristaps Martinsons, tādējādi pārtraukumā ejot piecu punktu pārsvars viesiem – 5:10. Otrajā puslaikā livoniešiem diemžēl neizdevās gūt punktus, bet “Baltrex” veica vienu piezemējumu un arī pirmo precīzo realizācijas sitienu, tādējādi beigu rezultātam esot 5:17.

Par labāko spēlētāju “Livonia” rindās tika atzīts Bruno Osītis.

“Livonia” otrās komandas galvenais treneris Vilmārs Sokolovs uzslavē spēlētājus par cīņassparu un norāda, ka spēles bijusi līdzīga, tikai dažām kļūdām izšķirot spēles iznākumu. “Spēle bija līdzīga. Pēc bumbas valdījuma līdzīga, pēc teritoriālā pārsvara pat vairāk par labu “Livonia”. Paši neizmantojām divas labas piezemējuma iespējas, kā arī pieļāvām dažas neveiksmīgas kļūdas, ko izmantoja pretinieki. Problēmas šur tur bija abām komandām. Spēles gaita kopumā liecināja, ka mums bija iespējas uzvarēt,” uzsver Sokolovs un akcentē, ka spēle varēja beigties arī savādāk.

“Komanda cīnījās pašaizliedzīgi. Cīņas sparu nekādi nevar pārmest. Tomēr jāatzīst, ka komandā ir traumas, līdz ar ko arī problēmas nokomplektēt pirmo un otro līniju. Taču tik un tā varu teikt, ka šī spēle bija ļoti laba, turklāt viena no labākajām šī gada čempionātā mūsu grupā,” vērtē “Livonia” galvenais treneris, kurš piebilst, ka labi, ka neatnāca solīta vētra.  

Arī “Livonia” kapteinis Uldis Bundzenieks atzīmē, ka spēle bijusi līdzīga un livoniešiem bija iespējas uzvarēt. “Uzskatu, ka bija laba cīņa. Rezultāts diemžēl nesanāca tāds, kā gribētos. Rakos nenoturējām, kā arī nebija aizsardzības līnija. Uzskatu, ka varējām uzvarēt. Mūsu spēle ir uzlabojusies krietni. Esam labāk saspēlējušies. Ja salīdzina pirmos mūsu divus pretiniekus, tad tās ir līdzīgas komandas, vienīgi cīņas uzbrucēji “Kuršiai” ir labāki,” stāsta Bundzenieks, piemetinot, ka mērķis nākamajā spēlē ir revanšēties “Ežiem” par zaudējumu pirms divām nedēļām Latvijas kausa pusfinālā.

Nākamo spēli Baltijas čempionātā “Livonia” otrā komanda aizvadīs 9. septembrī, kad RTK stadionā tiksies ar RK “Eži”.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi