Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Baltijas kausā rollerslēpošanā triumfē Latvijas sportisti

Svētdien Priekuļos Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī Baltijas kausa un rollerslēpošanas sacensību sērijas Rollertour noslēdzošais posms, elites grupā vīriešiem 41,6km distancē slidsolī ar intervāla startu pārliecinoši uzvarēja Arvis Liepiņš, otrajā vietā finišēja Daumants Lūsa, bet trešais bija Ivo Caune. Dāmām 20,8km  distancē ātrākā bija Inga Dauškāne, aiz sevis atstājot Andu Mužnieci un lietuvieti Kristīni Kazlauskaiti, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.
Svētdien Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā norisinājās Latvijas Slēpošanas savienības un biedrības Rollertour organizētās lielākās un prestižākās rollerslēpošanas sacensības Baltijā, kas vienlaikus bija gan sacensību sērijas Rollertour 2012 posms, gan Baltijas kauss, gan arī Latvijas čempionāts. Kaut arī neilgi pirms sacensībām uzlija, tomēr sacensību laikā bija saulains laiks un rollerslēpošanas sezonas noslēguma sacensības noritēja raiti. Piedaloties triju valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – pārstāvjiem, pēdējā posmā tika sasniegts šīs sezonas lielākais dalībnieku skaits – 81 rollerslēpotājs. 

Vīriešiem elites grupā, kaut arī nevarot pacīnīties par uzvaru Baltijas kausa un Rollertour kopvērtējumā, tomēr vēlēdamies tikt pie kārtējā Latvijas čempiona titula un apliecināt savu pārākumu,  nekādas „atlaides” konkurentiem nedeva Arvis Liepiņš (SS Arkādija) un jau no paša sākuma galvenais favorīts uz uzvaru „ieslēdza” tādu ātrumu, kam citi nespēja turēt līdzi. Ap 11km pārsvars Arvja pār tuvākajiem konkurentiem sasniedza vienu minūti, bet pusdistancē (20,8km) – jau bija nedaudz pāri divām minūtēm. Arvis, 41,6km distanci veicot 1:29:22,02 (par pusotru minūti ātrāk nekā pērn – aut. piez.) un tuvāko konkurentu apsteidzot par četrām ar pusi minūtēm, izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Savukārt, cīņa par otro vietu starp Daumantu Lūsu un Ivo Cauni gan bija diezgan aizraujoša, vismaz līdz pusdistancei noteikti, kur abus šķīra vien pāris sekundes. Taču pēc pusdistances (20,8km) Ivo Caune kļuva nedaudz lēnāks un katrā aplī (apļa garums 2,6km, kas bija jāveic 16 reizes – aut piez.) Daumantam Lūsam sāka zaudēt vidēji četras sekundes, līdz Daumanta pārsvars pie 34km sasniedza pusminūti un arī otrās vietas ieguvējs bija skaidrs. Par vicečempionu kļuva Daumants Lūsa, bet trešo vietu izcīnīja Ivo Caune. Otrā un trešā vieta abiem nesa uzvaru kopvērtējumā – Daumantam Lūsam Rollertour 2012 sērijā, bet Ivo Caunem Baltijas kausā. Vēl labāko sešiniekā iekļuva Oļegs Andrejevs, Viesturs Eglītis un Juris Damškalns, bet sacensību organizators Mārtiņš Niklass finišēja 8.vietā. Tikai desmitajā ierindojās Mārtiņš Indriksons, kurš bija Rollertour 2012 līderis pirms pēdējā posma. 

Dāmām elites grupā 20,8km distancē sākuma daļā līderei Ingai Dauškānei daudz maz līdzi turējās labi startējusī Anda Muižniece, kura pēc 10,4km atpalika mazāk par pusminūti, taču otrajā distances daļā Anda nespēja noturēt uzņemto tempu, un Ingas pārsvars strauji palielinājās, līdz tas finišā sasniedza jau minūti un trīsdesmit septiņas sekundes. Līdz ar to Ingai Dauškānei uzvara gan Latvijas čempionātā, gan arī Rollertour kopvērtējumā, jo bija pārākā par konkurentēm visos četros posmos. Andai Muižniecei otrā vieta, bet godalgoto trijnieku noslēdza lietuviete Kristīna Kazlauskaite, kurai ar to bija pietiekoši, lai spraigajā cīņā ar Natāliju Kovaļovu uzvarētu Baltijas kausa kopvērtējumā, jo pirms nedēļas Lietuvā Kazlauskaiti apdzinusī krāslaviete Priekuļos nenostartēja, kā bija cerēts, un ļāva lietuvietei revanšēties, ierindojoties tikai piektajā vietā. 

Jauniešu grupā puišiem līdz 18 gadiem 26km distancē  notika aizraujoša cīņā par uzvaru starp Induli Bikši un Artūru Ivanovu. Jau ar pirmo apli Indulis iekrāja desmit sekunžu pārsvaru, kas līdz pusdistancei pieauga līdz 22 sekundēm. Taču 5,2km līdz beigām abus šķīra vairs tikai 12 sekundes, un šķita, ka varētu mainīties līderis. Tomēr tā nenotika, jo pirms tam sākusies pārsvara deldēšana pēdējos divos apļos neturpinājās, un Indulis Bikše nosargāja pirmo vietu, gadu jaunākajam Artūram Ivanovam „atstājot” otro pozīciju. Trešajā vietā finišēja Jaunius Drūsis no Lietuvas, kurš uzvarēja šajā grupā kopvērtējumā, jo gan Bikšem, gan Ivanovam starts Priekuļos bija vienīgais no visiem Rollertour 2012 posmiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi