Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Baltijas līgas četrinieks un vietējo spēlētāju attīstība – Livonia atklāj sezonas “kārtis”

Latvijas Regbija klubs Livonia šosezon cer atkal iekļūt Baltijas TOP līgas labāko četriniekā, bet vietējā mērogā galvenais mērķis ir jauno regbistu lielāka iesaiste un veterānu atgriešana. Tāpat kluba mērķis ir piesaistīt vairāk spēlētāju dāmu regbijā, bet Livonia pēc Covid gadiem koncentrēsies ilgtermiņa attīstībai, kas dos pienesumu visa Latvijas regbija attīstībai.

Vigo Valdavs, “Livonia” līdzdibinātājs un prezidents:

Jāsaka sākumā paldies mūsu atbalstītājiem, bez kuriem nebūtu tādā gatavībā un nevarētu virzīties uz priekšu, paldies žurnālistiem, kas turpina atspoguļot regbiju, paldies treneriem un vislielākais paldies spēlētājiem, jo bez spēlētājiem mēs šeit nemaz nesēdētu. Kluba darbības ir pielāgotas kluba ilgtspējai, jo darbības, kas vērstas uz ātru rezultātu, lielu atdevi nedod. Mums ir labi strukturēta kluba struktūra, kuram ir savi mērķi un uzdevumi – gan jauniešu, gan pieaugušo virzienā. Vienmēr nav jāiet laukumā un obligāti jāuzvar, bet ir pavisam citi uzdevumi. Bieži no šiem citiem uzdevumiem rodas attīstība. Esam sākuši kluba ilgtspēju un nopietnu attīstības virzienu.

Patīkama rosība ir jauniešu segmentā, esam noslēguši sadarbības līgumu ar Rīgas regbija klubu, kas gatavos jaunos spēlētājus mūsu lielajam klubam. Ieguvumi no tā ir gan ģeogrāfiski, gan arī kvalitatīvi. Pēc kovida gadiem esam izvirzījuši jau konkrētus uzdevumus un klubā visos līmeņos zina, kas ir jāizdara un ko no viņiem sagaida.

Zināmā mērā priecē jaunās LRF vadības darbības. Pēc tā, kas bija iepriekš, vismaz vizuālais un organizatoriskais darbs izskatās labi. Bet nu cāļus skaitīsim pēc gadiem trim.

Marta Ozola, “Livonia” valdes locekle:

Klubā organizatoriskajā un sportiskajā jomā ir izmaiņas. Menedžmentā turpina darboties Gregors Gorohovskis, sieviešu un jauniešu kustībai piesaistīta menedžere Elīza Zemitāne, galvenais treneris vīriem būs Marcis Rullis, viņam palīdzēs Nikolajs Petjuņins un Vilmārs Sokolovs. Viņi vairāk palīdzēs regbija-15 otrajai komandai, bet “septītniekam” palīdzēs Edmundas Ščavinskas. Gan regbijā-15, gan septītniekā mums palīdz Donovan Du Randt, kurš pats atkopjas no traumas. Vēl uz regbiju-15 piesaistīts Gruzijas treneris, bet TOP līgas sezonā pievienosies Nīls Džonsons, kurš tobrīd pārņems galvenā trenera pienākumus.

Mērķis ir piesaistīt vairāk spēlētājus – gan jaunos, gan atgriezt regbijā vecos spēlētājus un tos, kuri dažādu iemeslu dēļ aizgāja. Pagājušajā sezonā redzējām, ka varam izdarīt daudz un realizēt interesantus projektus, bet, lai varētu pastāvēt ilgtermiņā, tad jābūt savai bāzei un vietai, kur saviem spēlētājiem augt. Šogad Latvijas čempionātā startējam interesantā sastāvā, jo galvenais būs jauno spēlētāju iesaiste un viņu prasmju attīstīšana. Septītniekā vīriem gribam cīnīties par pirmo vietu ar Miesniekiem un Baldoni, kas ļoti veiksmīgi sevi parādījuši kā spēcīgi 7 čempionu titula kandidāti bet vasaras otrajā pusē Baltijas mērogā startēt jau ar divām komandām – gan TOP līgā, gan Baltijas čempionātā (otrā līmeņa sacensības). TOP līgā pirmās komandas mērķis ir četrinieks. Pagājušās sezonas panākumi uzliek zināmu pienākuma sajūtu, bet jāskatās patiesībai acīs – “Ažuolas”, “Vairas”, “Baltrex” neprasa komentārus, Šauļus trenē septītnieka izlases treneris Zibolis, savukārt VRA piesaistīts treneris no Velsas. Centīsimies sasniegt vairāk, bet pamatmērķis ir TOP 4. Arī šogad turpināsim aizsākto projektu, kur piedāvājam spēlētājiem no citiem klubiem un ārzemēm attīstīt prasmes pie augstas raudzes speciālistiem un startēt augsta līmeņa sacensībās, priecējot pēc iespējas plašāku regbija sabiedrību, tāpēc aicinām interesentus pieteikties pie Gregora vai e-pastā [email protected].

Dāmu komandai ir atsevišķs treneru štābs, kurā ir Latvijas izlases treneris Antonio Karvalju, kurš ir izstrādājis attīstības programmu visai Latvijas meiteņu regbija saimei. Izmantojām iespēju, ka viņš pieejams papildus projektiem, un tagad uzņēmies šefību pār mūsu meitenēm un integrē viņas lielajos plānos. Mums komandā pieredzējušo spēlētāju vietas turpina ieņemt dāmas, kas vēl pavisam nesen bija “jaunās”, spēlē vienu-divas sezonas. Plāns ir nosargāt otro vietu un attīstīt meiteņu sekciju. Pagājušā gadā mums izdevās piesaistīt vairākas no florbola un basketbola pārnākušas meitenes, kuras ļoti ātri sasniedza vajadzīgo līmeni, lai pacīnītos par otro vietu. Šogad jānostiprinas, jānodrošina saturīga ziemas sezona un nākamgad gan jācīnās par pirmo vietu.

Marcis Rullis, “Livonia” vīriešu komandas galvenais treneris

Latvijas čempionātā regbija-15 mums būs attīstības sezona. Mums ir saraksts ar 15-16 spēlētājiem, kas pagājušajā spēlēja pamatsastāvā, un es no šiem spēlētājiem uz Latvijas čempionātu drīkstu izvēlēties 6-8 spēlētājus. Pārējie būs tie, kas netika tik daudz izspēlēties, plus jaunatne, jo jaunieši nespēlē regbiju-15. Tā kā mums ir ļoti perspektīvi spēlētāji, tad viņus iesaistām lielajā regbijā, ko pierādīja pirmā spēle, kad daudzi patīkami pārsteidza. Tāpēc Latvijā būs vairāk domāts par attīstību, arī “zelta” spēlē pret “Miesniekiem” plānojam spēlēt pēc šī plāna.

Regbijā-7 esam aizvadījuši jau divus turnīrus Lietuvā, iesaistot arī jaunatni. Pirmajā gribējās labākus rezultātus, bet otrajā varēja redzēt, ka veidojas komandas cīņasspars, saliedētība. Šajā nedēļas nogalē sestdienā vēl spēlējam “septītnieku” Šauļos, kur centīsimies startēt ar labāko sastāvu. Tad uzreiz svētdien spēle pret “Ežiem”, tā kā saspringta nogale gaidāma. Pēc tam Latvijas kauss, kur gribam jau divas vīru komandas izlikt, kuras vēlāk vasarā spēlēs attiecīgi TOP līgā un Baltijas līgā.

Enzo Ignacio Beltramino, “Livonia” komandas kapteinis

Komandā ir ļoti laba atmosfēra, ja vēl atceramies pagājušās sezonas beigās veiksmīgo startu Baltijas līgā. Jaunie spēlētāji ienāk komandā un var redzēt, ka viņi šeit jūtas labi. Ja ļausim viņiem brīvi spēlēt, iejusties lielajā grupā, tad viņi varētu “uzplaukt”. Esam labu darbu paveikuši ar jaunajiem un esam pareizā virzienā. Esmu patīkami pārsteigt par to, ka mani izvēlēja par kapteini. Lai gan neesmu vietējais un komandā esmu trešo gadu, klubs man uzticas un puiši uzticas. Tāpēc darīšu visu, lai “Livonia” atkal kļūtu par labāko komandu Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi