Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Baltijas Top līgā Livonia regbisti pirmo reizi pārspēj spēcīgo Lietuvas klubu Batrex

Sestdien, 26. augustā, Baldones stadionā Baltijas Top līgas spēlē regbijā15 panākumu guvuši Garkalnes RK AlphaLane/Livonia, kuru ļoti saspringtā spēlē ar 21:17 pārspēja vienu no līdervienībām Šauļu Baltrex, pirmo reizi vēsturē uzveicot šo spēcīgo Lietuvas komandu un izcīnot trešo uzvaru četrās spēlēs šajā sezonā, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Līdzšinējās trijās spēlēs spēcīgajā Baltijas Top līgā RK “Livonia” bija izcīnījuši divas uzvaras, pārspējot “Miesniekus” un Viļņas regbija akadēmijas komandu, bet zaudējot pērnā gada čempioniem “Kalvis-Vairas-Jupoja”. Lai virzītos uz noteikto mērķi – pusfinālu, sestdien bija jāparāda labāks sniegums nekā iepriekšējās spēlēs, un jācenšas uzvarēt līdz nepārspētais Šauļu “Baltrex”. “Livonia” beigu beigās smagā spēlē to arī paveica, gūstot panākumu.

Sestajā minūtē spēles rezultātu ar soda sitienu atklāja livoniešu kapteinis Enzo Beltramino.  20. minūtē Armandas Kaļinauskas samērā vieglā veidā, pārskrienot pāri visam laukumam, veica piezemējumu un izvirzīja vadībā viesus. Pēc precīzā realizācijas sitiena rezultāts kļuva 3:7. 31. minūtē pretinieki ar precīzu Kaļinauska soda sitienu panāca septiņu punktu pārsvaru – 3:10.  Noslēdzošajās pirmā puslaika minūtēs komandām punktus neizdevās gūt, tādējādi pārtraukumā ejot tas pats 3:10 viesu labā.

Otrā puslaika pašā iesākumā Kaļinauskas soda sitienā no tālas distances trāpīja pa vārtu stabu, tādējādi nepanākot desmit punktu pārsvaru “Baltrex” komandai. Otrā puslaika 16. minūtē ar pirmo piezemējumu atzīmējās livonieši, to paveicot Dāvim Jansonam. Realizācijas sitiens Beltramino nebija precīzs, tādējādi “Livonia” rezultātu neizlīdzināja – 8:10. Taču RK “Livonia” vajadzēja tikai pāris minūtes, lai izvirzīto vadībā. Vēlreiz piezemējumu veica Jansons, bet Beltamino realizācijas sitiens no daudz labākas pozīcijas bija precīzs, tādējādi rezultātam kļūstot 15:10 “Livonia” labā.

Spēles 67. minūtē otrais piezemējums arī viesu kontā, plus vēl precīzs realizācijas sitiens, kas vadība atkal izvirzīja viesus – 15:17. četras minūtes vēlāk no labas situācijas precīzs soda sitienā bija Beltramino, ar minimālu pārsvaru vadībā izvirzot livoniešus. Vēl pēc desmit minūtēm Beltramino vēlreiz bija precīzs soda sietienā, panākot četru punktu pārsvaru – 21;17. Pēdējā minūtē “Livonia” bija tuvu piezemējumam, bet “Baltrex” pārtvēra bumbu un varēja doties pretuzbrukumā, ko apturēja Antons Oseļedko. Atlikušajās sekundēs lietuvieši pieļāva kļūdu bumbas saņemšanā un atskanēja spēles beigu svilpe, livoniešiem svinot otro uzvaru šajā sezonā un pirmo vēsturē pār “Baltrex”.

Labākais spēlētājs “Livonia” rindās bija kapteinis Enzo Beltramino. Nākamā spēle “AlphaLane/Livonia” komandai būs 2. septembrī, kad Kauņā būs jātiekas ar vēl vienu no līderu komandām “Ažuolas”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi