Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika un orientierists Neimanis uzvar Latvia trailrace kopvērtējumā, Bricis piektais

Ikgadējās Latvia trailrace taku skriešanas sacensībās, kas pirmo reizi notika divu dienu garumā un kas bija arī Latvijas kausa pirmais posms, trīs startu kopsummā uzvaras svinēja Eiropas čempione biatlonā Baiba Bendika un orientierists Kārlis Neimanis, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daibē, kas atrodas starp Cēsīm un Valmieru, norisinājās tradicionālās taku skriešanas sacensības “Latvia trailrace”, taču šoreiz šīs interesantās un pārbaudījumu pilnās taku skriešanas sacensības bija divu dienu garumā, kam tādam Latvijā notiekot pirmo reizi.  Kopā tika vērtēti trīs distanču rezultāti, taču dalībniekiem bija iespēja startēt arī atsevišķās distancēs, proti, vienā vai divās, necīnoties par kopvērtējumu. Šīs sacensības, ko rīko biedrība “Latvia trailrace”, ir īpašas ar to, ka daudzas trases takas ir speciāli veidotas iepriekš necaurstaigājamās vietās. Dalībnieki skrēja pa mežiem, pļavām, grants ceļiem, kā arī purviem un grāvjiem, pieveicot arī vairākus kalniņus. Trases bija prasīgas, taču dalībnieki bija gandarīti ar piedzīvoto, tā kā “jākož pirkstos” būs tiem, kas nobijās vai atteicās, paklausot pārspīlētajiem stāstiem par 2020.gadu.

Pirmajā dienā bija divi starti, vispirms veicot 10km, bet vakarpusē mērojot 8,5km. Vēl viena jauna specifika, kas tika ieviesta, bija tas, ka otrajā dienā noslēdzošais trešais starts 22km distancē notika pēc iedzīšanas formāta, proti, pēc pirmajā dienā uzrādītajiem rezultātiem. Tādējādi kopumā dalībnieki veica maratona distancei atbilstošu attālumu. Organizatori un sacensību atbalstītāji, tajā skaitā Cēsu pašvaldība, bija parūpējušies par naudas balvām pirmajam trijniekam kopvērtējumā, uzvarētāji nopelnot 350 euro, bet pirmajam trijniekam katrā distancē atsevišķi vīriešiem un sievietēm nopelnot dāvanu kartes no “Scott”. Lai arī dalībnieku skaits nebija kupls, tomēr viņu vidū netrūka augsta līmeņa sportistu, no kuriem titulētākie bija olimpieši biatlonā Ilmārs Bricis un Baiba Bendika.

Pasaules čempionātos un kausa posmos desmitniekā tikusī Bendika apliecināja galvenās favorītes statusu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Viņa pēc pirmās dienas bija iekrājusi septiņu ar pusi minūšu pārsvaru, ko svētdien 22km iedzīšanā vēl palielināja. Otro vietu ieguva Latvijas jauniešu čempionāta medaļniece un Eiropas jauniešu čempionāta dalībniece orientēšanās sportā Leonarda Baltiņa, bet trijnieku noslēdza Latvijas čempionātu medaļniece triatlonā un “Stirnu bukā” trijniekā tiekošā Marta Luīze Pētersone. Visās distancēs un kopvērtējumā trijnieks sievietēm bija nemainīgs. Ceturtā finišēja 2019.gada bronzas medaļas ieguvēja Latvijas čempionātā maratonā Līga Rusiņa, piekto vietu ieņēma 2015.gada Brazīlijas džungļu 254km ultramaratona distances uzvarētāja Alma Vītola, bet sešinieku noslēdza Dārta Otomere.

Vīriešiem cīņa par uzvaru un godalgoto vietu sadali norisinājās daudz spraigāk un interesantāk. Pirmajā dienā abos startos ātrākais bija Latvijas čempions jauniešiem un junioriem un kausa posma uzvarētājs pieaugušajiem orientēšanās sportā Matīss Saulīte, kurš arī iedzīšanu uzsāka līderpozīcijās. Taču Eiropas jauniešu čempionātu dalībnieks trases vidū nepamanīja zīmi un noskrēja lieku puskilometru, tādējādi palaižot garām 40 sekundes vēlāk startējušo orientieristu Kārli Neimani, kurš tad arī noturējās līderpozīcijās līdz pat beigām. Saulītem līdz ar to nācās samierināties ar otro vietu, bet pēc ziemas un vasaras sporta veida meistara Andra Robalda izstāšanās potītes pamežģīšanas dēļ uz trešo vietu pakāpās “Bada spēles” uzvarētājs Artūrs Kārkliņš.

Vislielāko kāpumu otrajā dienā veica skrējiena Rīga-Valmiera 2018.gada uzvarētājs un daudzu ultramaratonu dalībnieks Konstantīns Biktimirovs, kurš no desmitās vietas pakāpās uz ceturto. Piekto vietu ieņēma pasaules čempionātu medaļnieks biatlonā Ilmārs Bricis, bet sešinieku noslēdza jauniešu grupu medaļnieks orientēšanās sportā un sacensību rīkotājs Edijs Dzalbs, kurš pirmo reizi sacensībās veica paša veidotās trases. Aiz sešinieka vairāk 50 dalībnieku konkurencē ierindojās orientierists Rubens Šulcs un daudzsološais Kristofers Kanenbergs.

Bendika un Neimanis kā uzvarētāji ieguva tiesības pārstāvēt Latviju 2023.gada kalnu un taku skriešanas pasaules čempionātā (PČ) 40 km distancē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi