Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Bobrovs labo Latvijas rekordu 200 metros brasā

Peldētājs Daniils Bobrovs piektdien Rīgā Baltijas valstu čempionāta sacensībās laboja Latvijas rekordu 200 metros brasā garajā baseinā. Bobrovs 200 metrus brasā nopeldēja divās minūtēs un 13,85 sekundēs, sev piederošo rekordu, ko sasniedza pirms diviem gadiem Baku Eiropas spēļu laikā, uzlabojot par 0,44 sekundēm. Tiesa, ar jaunu Latvijas rekordu Bobrovam nepietika, lai uzvarētu savā distancē - Latvijas peldētājs par 0,42 sekundēm piekāpās olimpisko spēļu dalībniekam Martinam Alikvē no Igaunijas.

No Latvijas peldētājiem uzvaras piektdien izcīnīja Arina Baikova, kura bija ātrākā 100 metru peldējumā uz muguras, distanci veicot minūtē un 3,70 sekundēs, bet šajā pašā distancē vīriem ar finiša laiku 56,25 sekundes uzvarēja Ģirts Feldbergs. Savukārt Nikolajs Maskaļenko ar 28,00 sekundēm bija ātrākais 50 metru brasa distancē, bet Gabriela Ņikitina ar 27,53 sekundēm uzvarēja 50 metru tauriņstilā.

Ņikitna un Baikova izcīnīja arī otrās vietas attiecīgi 100 metru brīvajā stilā un 200 metru kompleksajā peldējumā. 200 metru tauriņstilā pie sudraba medaļām dāmu un vīru konkurencē tika Jekaterina Troča un šodienas jubilārs Pāvels Kondrahins. Vēl pa sudraba medaļai Latvijas sportisti izcīnīja 400 metru brīvā stila peldējumos, kur otrie finišēja Agnese Patrīcija Ozola un Arvis Aigars, kamēr šajā pašā distancē Grigorijam Podļesnijam trešā vieta. Bronzas medaļas no Latvijas sportistiem ieguva arī Dana Kolidzeja 50 metru brasā un Pāvels Vilcāns 50 metru tauriņstilā.

Stafešu peldējumos Latvijas kvartetiem bija otrās vietas, piekāpjoties Lietuvas dāmu kvartetam un Igaunijas vīriem.

Komandu ieskaitē pēc pirmās dienas līdere ir Igaunijas komanda, kas ieguvusi 146 punktus, tai ar 116 punktiem seko Lietuva, bet Latvijas kontā 109 punkti.

Kaut sacensības notiek Latvijā, visvairāk dalībnieku sacensībām pieteikušies no Igaunijas - 167 sportisti. Mājiniekus čempionātā pārstāv 155 peldētāji, bet lietuvieši bija pieteikušies ar 88 sportistiem, turklāt komandā neiekļaujot nevienu no nacionālās izlases līderiem.

Jauniešu grupā Latvijas komandas rindās piektdien divas uzvaras izcīnīja Ieva Maļuka, kas pārliecinoši apsteidza pretinieces 100 metru brīvā stila un tikpat garā distancē uz muguras. Tikpat pārliecinošas uzvaras un goda pjedestāla augstākais pakāpiens Latvijas sportistiem 200 metros tauriņstilā, kur meitenēm uzvara Katrīnai Kozlovai, savukārt zēniem nepārspēts palika Ēriks Alens Jaunbērziņš.

Jauniešiem komandu ieskaitē igauņi ieguvuši 120 punktus, lietuvieši 104 punktus, tikmēr Latvijas komandai 75 punkti.

Atlikušie 16 medaļu komplekti tiks sadalīti sestdien.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi