Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Kols: Skeletonistu sasniegtais ir unikāls rezultāts

Latvijas skeletonistu rezultāti pēdējās sezonās ir unikāli un tagad citi sportisti tos varēs tikai atkārtot, otrdien preses konferencē atzina Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidents Jānis Kols.

"Skeletonistu sasniegtais ir unikāls, fantastisks rezultāts. Jebkura pasaules lielvara varētu lepoties ar sasniegumiem, kur sezonas laikā sportists tikai reizi nekāpj uz goda pjedestāla," uzsvēra Kols. "Šādus rezultātus citi sportisti varēs tikai atkārtot."

Jaunās Pasaules kausa sezonas pirmais posms novembra sākumā notiks Leikpleisidas trasē ASV, pēc tam ik pēc nedēļas sportisti sacentīsies arī Pārksitijas trasē ASV un 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā, Kanādā, bet turpinājumā atgriezīsies Eiropā.

Komanda augusi 

Latvijas skeletona izlasē līdz šim bija vienīgi Martins un Tomass Dukuri, bet šosezon to jau uz "pilnu slodzi" papildinās arī jaunā Lelde Priedulēna.

"Mūsu mērķis bija Leldi dabūt augstākajā līgā, kas samazinātu izmaksas. Īpaši par viņu uztraukšos Vistleras trasē, tomēr visam kādreiz ir pirmā reize," atzina skeletona izlases treneris Dainis Dukurs. "Galvenais, ka ar veselību viss ir kārtībā. Līdz šim brīdim ir izdarīts viss, ko bijām plānojuši paveikt."

Tāpat Latvijas skeletona saime vēl sastāv no jaunā braucēja Dāvja Dreimaņa, bet viņš startēs Eiropas kausa un Internacionālā kausa posmos, kā arī pasaules junioru čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas skeletona izlasei šogad pievienojies bijušais bobslejists Mihails Arhipovs, kurš kļuvis par fiziskās sagatavotības treneri.

"Mums Arhipova sportista gaitu beigšana palīdzēja. Pieaicinājām viņu savā komandā. Viņš ienesīs jaunas vēsmas fiziskajā sagatavotībā, turklāt mani ļoti uzrunā viņa cilvēciskās īpašības. Šis mums ir ļoti liels ieguvums," teica D.Dukurs.

Gaidāmajā sezonā šī brīža pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs brauks ar kamanām, kas tika būvētas vēl uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

"Toreiz tām nenoticējām, bet tagad ir veikti uzlabojumi. Savukārt pagājušās sezonas skeletonu esam nolikuši malā ar domu par Sočiem," teica D.Dukurs. "Savukārt Tomasam auguma parametru dēļ izgatavots pilnīgi jauns skeletons, un pagaidām testi rāda, ka vairāk vai mazāk ir trāpīts. Tāpat labi rezultāti sasniegti arī starta estakādē. Lēnām briestam sezonai, kas būs ļoti grūta, jo šosezon ir deviņi Pasaules kausa posmi, pasaules čempionāts un vēl treniņnedēļa Sočos."

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Martins Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

M.Dukurs Pasaules kausa izcīņā triumfēja trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pauzes Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Astoņos aizvadītās sezonas Pasaules kausa posmos M.Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bijis spiests samierināties ar sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi