Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bricis par atgriešanos biatlonā: Vislabākais gan būtu, ja iztiktu bez manis

Kad šī gada Latvijas čempionātā Alūksnē pašmāju biatlona saimes pārstāvji trases malā uzsauca Ilmāram Bricim, ka viņam jāatgriežas sportista ādā, tas likās kā goda atdošana vai kādreiz labus panākumus guvušiem atlētiem ierasts joks. Taču šonedēļ kļuvis zināms, ka tas ir nopietni. 46 gadu vecumā Ilmārs Bricis iesniedzis sportista akreditācijas pieteikumu Starptautiskajā Biatlona savienībā (ISU), lai palīdzētu Latvijas kungu komandai izcīnīt vietu nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs.

Tā kā šāda ziņa otrdien pienāca tikai no Latvijas Biatlona federācijas (LBF) pārstāvju puses, Diena sazinājās arī ar pašu Latvijas izlases treneri, atvainojiet, nu jau sportistu. "Taisnība, ka plānoju atgriezties. Vēl gan nav skaidrs, vai viss īstenosies. Tālākie notikumi atkarīgi no diviem apstākļiem: cik spēcīgs būšu pats un cik spēcīgi būs pārējie komandas dalībnieki. Vislabākais gan būtu, ja iztiktu bez manis un mūsu jaunie biatlonisti būtu labāki."

Viņš uzreiz norāda, ka ne par kādu sevis bīdīšanu citiem pa priekšu, balstoties uz seniem panākumiem, nevar būt ne runas. Latvijas komandas mērķis ir nopelnīt ISU Nāciju kausa punktus, lai uz Dienvidkorejas olimpiādi 2018. gadā varētu aizvest vīru komandu. "Teikšu, kā ir, - aizvest veselu komandu uz Dienvidkoreju būs ļoti grūti sasniedzams uzdevums jebkādā sastāvā. Būsim godīgi - tas, vai mums izdosies, lielā mērā ir atkarīgs no Andreja [Rastorgujeva] snieguma. Viņam jādod lielākais pienesums valsts rangam, bet pārējiem jācenšas iespēju robežās palīdzēt."

Doma par pieredzējušā Briča atgriešanos Latvijas komandas sastāvā radās pavasarī. Kopā ar treneriem un LBF pārstāvjiem nolemts mēģināt atsākt pilnvērtīgus treniņus, un jau no maija Bricis trenējas ar pilnu jaudu kā senākos laikos. "Sapratu, ka nav tik traki. Vēl varu turēt slodzi. Pirms tam, protams, uzturēju sevi sportiskā formā amatieru līmenī. Gan slēpoju, gan vasarās piedalījos sacensībās ar divriteni, bet pavisam kas cits ir gatavoties Pasaules kausa posmiem. Teikšu, kā ir, - nemaz tik viegli neiet." Jautāts, kā izskatās uz kopējā fona komandā, startēt gatavais treneris atbild izvairīgi. Sak, treniņi ir treniņi, bet sacensības ir kas cits. LBF viceprezidents Gundars Upenieks gan nekautrējās Briča pašreizējo gatavību raksturot kā teicamu, turklāt arī vasaras biatlonā sasniegtie rezultāti liecina, ka no jaunajiem censoņiem Bricis nudien neatpaliek.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ilmārs Bricis

biatlonists, treneris
Dzimis 1970. gada 9. jūlijā Rīgā
Pasaules čempionātos: 3. vieta 20 kilometru klasikā (2001) un 10 kilometru sprintā (2005)
Pasaules kausa posmos: trīsreiz 2. vietā (pēdējoreiz 2005. gadā), četrreiz 3. vietā (2005), 11. vieta PK kopvērtējumā 1997./1998. gada sezonā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi