Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brolītis kļūst par Eiropas čempionu S-550 ātrumlaivu klasē

Aizvadītās nedēļas nogalē Berlīnē norisinājās Eiropas čempionāts S-550 ātrumlaivu klasē, kurā piedalījās 10 labākie Eiropas sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Austrijas. Latviju pārstāvēja Liepājas ūdensmotosporta kluba UPB Energy sportisti Artūrs Brolītis un Pēteris Pelnēns un Alūksnes ūdensmotosporta kluba Nord OST sportisti Raimonds Špacs un Reinis Musts, portālu Diena.lv informēja Maija Galeniece.

Lai arī treniņos un kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja Pēteris Pelnēns, sacensību braucienos pārliecinoši līderis bija Artūrs Brolītis, kurš trijos no četriem braucieniem finišēja pirmais, nodrošinot sev Eiropas čempiona titulu. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Laimutis Morkunas no Lietuvas un Lukasz Ciolek no Polijas.

Pārējos Latvijas sportistus vajāja neveiksmes. Pēteri Pelnēnu pievīla dzinēja elektronika un pēdējā braucienā tieši pirms finiša viņš avarēja, rezultātā paliekot piektajā vietā. Raimonds Špacs otrajā braucienā startēja pāragri, līdz ar to zaudējot pirmajā braucienā iegūto trešo pozīciju, bet pēdējā braucienā viņa laivai sabojājās dzinējs, ierindojot viņu septītajā vietā. Savukārt, Reini Mustu tehnikas problēmas piemeklēja jau pirmajā braucienā. Ar rezerves dzinēju viņam izdevās veiksmīgi nobraukt trešo braucienu, taču ceturtajā braucienā pievīla arī tas, atstājot Reini Mustu devītajā vietā.

Paralēli Berlīnē norisinājās arī 19. Internacionālais ADAC čempionāts F4s klasē, kurā piedalījās 9 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Ungārijas un Zviedrijas. Latviju pārstāvēja Ivo Egle (Alūksne) un Ņikita Lijcs (Jūrmala), kurš šajā klasē startē pirmo gadu un šogad ir pats jaunākais F4s pilots. Sprinta braucienos Ņikita Lijcs ieguva trešo un Ivo Egle - septīto vietu, bet galvenajā sacensību braucienā attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi