Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Felpss: Domāju, ka no saviļņojuma man sirds izsprāgs no krūtīm

Visu laiku titulētākais planētas olimpietis Maikls Felpss, kurš svētdien palīdzēja ASV izlasei uzvarēt Riodežaneiro Olimpiādes 4x100 metru brīvā stila stafetē un ieguva jau savu 19.olimpisko zeltu, startā domājis, ka viņa sirds izsprāgs no krūtīm, savas emocijas pēc finiša apraksta Felpss.

ASV izlase stafetes finišu sasniedza pēc trim minūtēm un 9,92 sekundēm, no kuras par aptuveni pussekundi atpalika Francija, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Austrālija. Amerikāņu sastāvā zeltu bez Felpsa šajās sacensībās ieguva arī Kalebs Dresels, Raiens Helds un Neitans Eidrians.

"Tas bija traki. Stāvēju uz starta bloka un redzēju, kā Dresels peld tuvāk. Tajā brīdī domāju, ka man sirds izsprāgs no krūtīm. Tobrīd bija milzīgs aizkustinājums, nekad vēl nebiju dzirdējis tribīnēs tādas urravas," pēc sacensībām teica Felpss.

Pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kurās amerikāņi šajā pašā distancē piekāpās Francijai, pašlaik 31 gadu vecais Felpss paziņoja par karjeras beigām, taču pēc pāris gadiem mainīja savas domas un uzstādīja mērķi piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

"Tik neatlaidīgi gribējām revanšu. 2008.gadā Pekinā mums bija lielisks fināls, bet pēc četriem gadiem nedaudz nepaveicās. Esmu neizsakāmi laimīgs uzvarēt savā pēdējā 4x100 metru stafetē, šie bija ātrākie 100 metri brīvajā stilā manā karjerā," atzīmēja amerikānis.

Tāpat Felpss uzsvēra savu komandas biedru lielo ieguldījumu zelta medaļas izcīnīšanā.

"Helds jau no rīta aizvadīja lieliskas sacensības, atkārtojot to pašu arī vakarā. Teicu viņiem, ka mēģināšu dabūt pēc iespējas lielāku pārsvaru. Šie čaļi ir vienkārši nepārspējami. Ticiet man, viņi uzvarēs arī pēc četriem gadiem bez manis. Emocijas lika mums raudāt. Jaunākie puiši Dresels un Helds sāka raudāt, es sāku raudāt. Teicu viņiem, ka dziedāt un raudāt ir normāli," stāstīja Felpss.

Karjeras laikā peldētājs Felpss, kuram Riodežaneiro ir piektās olimpiskās spēles, ticis pie 23 olimpiskajām medaļām, izcīnot 19 zelta, divas sudraba un divas bronzas godalgas. Viņš ir arī olimpiskajiem čempiona tituliem bagātākais planētas sportists.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi