Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

FOTO: Baltic XL/Livonia izcīna arī Latvijas kausu regbijā7

Svētdien Baldones stadionā notikušajā Latvijas kausā regbijā7 vīriešiem dominēja “Baltic XL/Livonia”, kuri izcīnītajam Latvijas čempionu titulam pievienoja arī kausa ieguvēju titulu, finālā pārspējot mājiniekus Baldoni. Otra “Livonia” komanda “Garkalne/Livonia” ieņēma 5. vietu, informē “RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

“Baltic XL/Livonia” šajā sezonā ir krietni uzlabojusi savu meistarību regbijā7, ko livonieši pierādīja maijā šī gada Latvijas čempionāta abos posmos, kur viņi bija bez ierunām pirmie, pārliecinoši iegūstot titulu. To pašu Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izdevās paveikt arī Latvijas kausā, apliecinot favorītu statusu.

Grupu turnīrā, kur sešas komandas bija sadalītas divās grupās pa trim katrā, “Baltic XL/Livonia” ar 38:19 pārspēja “Mītavu” un “sausā atstāja” jūrmalniekus – 48:0. Turnīra reglaments paredzēja, ka grupu uzvarētāji spēlēja finālā par pirmo vietu, otro vietu ieguvēji mazajā finālā par trešo vietu, bet grupu noslēdzošās komandas noskaidroja 5. vietas ieguvējus.

Līdz ar to pagājušā gada trešās vietas ieguvēji “Baltic XL/Livonia” pēc divu gadu pārtraukuma spēlēja finālā, kur tikās ar līdzšinējiem kausa ieguvējiem Baldoni, kuri savā grupā arī bija diezgan pārliecinoši tikuši galā ar saviem pretiniekiem, ar 46:5 pieveicot “Garkalni/Livonia”, bet ar 31:0 tiekot galā ar “Lāčiem”. Līdzīgi kā Latvijas čempionātā maijā jautājums par uzvarētāju neradās, livoniešiem svinot uzvaru ar 22:7 un pēc divu gadu pārtraukuma iegūstot kausu, ko iepriekšējo reizi savās rokās bija turējuši 2021. gadā.

Savukārt iepriekšējo divu gadu kausa ieguvēji Baldone šoreiz otrajā vietā. Mazajā finālā “Mītava” ar 24:12 pārspēja “Lāčus”, tiekot pie trešās vietas. Savukārt spēlē par piekto vietu “Garkalne/Livonia” jauniešu sastāvs parādīja labu sniegumu un ar 26:12 uzvarēja “Jūrmalu”. Šoreiz nepiedalījās pagājušā gada finālisti un šī gada Latvijas čempionāta otrā posma otrās vietas ieguvēji “Miesnieki”.

“Uzskatu, ka visa komanda kopumā nospēlēja ļoti labi, bet pirmajās divās spēlēs pietrūka disciplīnas aizsardzībā, bet uzbrukums bija ļoti haotisks bez spēles zīmējuma. To es varu norakstīt uz spēlētāju vecumu, jo tikai vienam spēlētājam bija 18 gadi, bet pārējie bija jaunāki – 17, 16 un arī 15 gadi. Līdz ar to trūka pieredzes. Taču pēdējā spēlē pret Jūrmalu puiši beigās otrajā puslaikā atrada savu spēli un nospēlēja diezgan augstā līmenī, izcīnot uzvaru. Gribu pateikt puišiem paldies par spēli, taču ir jātrenējas un jālabo kļūdas,” norāda “Livonia” otrās komandas “Garkalne/Livonia” treneris Jegors Alimovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi