Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Gailītis kļūst par čempionu, Latvijai trīs medaļas speciālajā slalomā skeitbordā Pasaules spēlēs

Itālijā notiekošajās prestižajās Pasaules spēlēs skrituļsporta veidos jeb “World Skate games” teicami otrajā disciplīnā jeb speciālajā slalomā nostartēji vairāki Latvijas pārstāvji, izcīnot pusi no medaļām un sarūpējot pilnu medaļu komplektu. Gustavs Gailītis kļuva par čempionu, Toms Dreiblats nopelnīja bronzu, bet sieviešu konkurencē Endija Līga Rūja bija otrā, iegūstot sudrabu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Pirmajā sacensību dienā milzu slalomā daži no latviešiem tika sešimiekā, bet olainietis Artūrs Liskovs bija trešais, izcīnot Latvijai bronzas medaļu. Otrajā disciplīnā speciālajā slalomā, kas lietus dēļ no piektdienas bija pārcelts uz sestdienu, Latvijas skeitbordisti nostartēja vēl sekmīgāk, izcīnot jau trīs medaļas, kas ir puse no kopumā sešām (trīs vīriešiem un trīs sievietēm), un tajā skaitā arī pirmo zeltu.

Speciālajā slalomā sacentās 27 sievietes un 59 vīrieši. Bija pārstāvētas Japāna, Kanāda, ASV, Brazīlija, Austrālija, bet no Eiropas valstīm Itālija, Lielbritānija, Norvēģija, Čehija, Vācija, Francija un Latvija. Sacensības šajā disciplīnā sākās ar kvalifikāciju, kur astoņi labākie tika ceturtdaļfinālā un cīnījās par medaļām.

Uzvaru un pirmo zeltu šajās Pasaules spēlēs skeitbordā mūsu valstij sarūpēja rīdzinieks Gustavs Gailītis, kurš ceturtdien milzu slalomā ieņēma septīto vietu. Visu vasaru aktīvi “Izskrien Rīgu” skriešanas seriālā startējušais un skeitborda demonstrējumus rādījušais Gailītis uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā, piesakot sevi pie galvenajiem favorītiem.

Pirmajās divās izslēgšanas kārtās Gailītim nācās cīnīties ar citiem latviešiem. Ceturtdaļfinālā divu braucienu summā viņš apsteidza bronzu pirmajā dienā milzu slalomā izcīnījušo Artūru Liskovu, abiem esot ātrākiem vienā no braucieniem, un pusfinālā tika galā ar Tomu Dreiblatu, kurš kvalifikācijā bija uzrādījis piekto laiku, bet ceturtdaļfinālā bija pārspējis nedaudz ātrāk kvalifikācijā nobraukušo francūzi Kristoferu Dupontu. Finālā šī gada absolūtais Eiropas čempions no Rīgas samērā pārliecinoši pārspēja milzu slaloma čempionu Džo Maklarenu no ASV. Līdz ar to Gailītis izcīnīja pirmo zeltu .

Gustavs nebija vienīgais, kurš kāpa uz goda pjedestāla, jo Dreiblats mazajā finālā jeb cīņā par bronzu pārliecinoši uzvarēja milzu slaloma vicečempionu Orionu Lermanu no ASV. Labas iespējas uz medaļu bija arī Jānim Kuzminam, kurš kvalifikācijā uzrādīja otro laiku, taču ceturtdaļfinālā pirmajā braucienā pret Lermanu pieļāva kļūdu startā un saņēma diskvalifikāciju. Otrajā braucienā daudzkārtējais pasaules čempions no Olaines bija ātrāks par sudraba medaļas ieguvēju milzu slalomā vairāk nekā par pussekundi, kas ir daudz, taču nevarēja atspēlēt pirmajā braucienā piešķirto vienas sekundes deficītu, tādējādi beigās ieņemot 5. vietu. Tikmēr Liskovam šoreiz astotā vieta 59 dalībnieku konkurencē.

Latvijas trešo medaļu otrajā sacensību dienā un pirmo sieviešu konkurencē izcīnīja Endija Līga Rūja, kura aizcīnījās līdz finālam, kur piekāpās milzu slaloma čempionei Karolinai Vojtovai no Čehijas. Rūja pirmajā braucienā zaudēja daudz, bet otrajā krita, taču tika pie sudraba medaļas. Anna Momika Gailīte arī bija astoņu labāko vidū pēc kvalifikācijas, taču čempiona Gustava māsa piekāpās konkurentei ceturtdaļfinālā un noslēdza speciālā slaloma sacensības piektajā vietā.

Vairāk nekā pusi no konkurentu apsteidza Dominika Ozoliņa un Elīza Gailīte, kuras cīnījās par iekļūšanu desmitniekā, iegūstot attiecīgi desmito un vienpadsmito vietu.

Svētdien būs pēdējā sacensību diena Pasaules spēlēs skeitbordā, dalībniekiem sacenšoties hibrīdslalomā, kur latvieši mēģinās izcīnīt medaļas.  

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi