Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jātnieks Neretnieks Rīgā notiekošā PK posma otrajā dienā izcīna divas uzvaras

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks sestdien Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posmā jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā izcīnīja divas uzvaras, vēstīja Latvijas Jātnieku federācija.

Neretnieks uzvaras izcīnīja ar diviem dažādiem zirgiem - "Cananero" un "Moon Ray".

Maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 120 centimetriem pēc laika ieskaites pirmo vietu izcīnīja polis Lukašs Vasiļevskis ar zirgu "Golddigger GR". Uzvarētājs soda punktus nenopelnīja, bet distanci viņš veica 63,04 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Sabīne Siliņa ar zirgu "Kalgari", bet trešā palika igauniete Berita Lehsāra ar "Solei Solei".

Tikmēr maršrutā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem ar handikapu sešus un septiņus gadus veciem zirgiem pirmo vietu izcīnīja lietuvietis Mats Petraitis ar "Heineken", distancē pavadot 58,40 sekundes un nenopelnot soda punktus. Otrā vieta Igaunijas sportistei Susanai Kaletai ar "Hudson Hornet", bet bronzu izcīnīja Neretnieks ar "Tako Dilait".

Citā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, akumulācijas sacensības ar džokeri (135 cm), labāko rezultātu sasniedza Neretnieks ar zirgu "Cananero" - 65 pozitīvie punkti 52,56 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Pauls Ričards Arguss ar "Ping Pong V", bet trešo vietu izcīnīja Gunārs Kletenbergs ar "B Captain Norman".

Visbeidzot maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs uzvaru izcīnīja Neretnieks ar zirgu "Moon Ray", abiem nenopelnot soda punktus, bet distancē pavadītas 27,55 sekundes. Otrajā vietā palika Saūda Arābijas sportists Abdullahs Alšarbatli ar "Beu Limit", bez uz zemākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Kletenbergs ar "Traffic".

Tikmēr otrajā dienā lieliski startējušais Neretnieks pauda gandarījumu par izcīnītajiem rezultātiem. "Šodienas rezultāti ir pozitīvi, un cīņa notika atzīstamā konkurencē. Galvenais, ka izdevās uzvarēt savu līdzjutēju klātbūtnē, jo mājiniekiem tas vienmēr ir svarīgi, ka uzvar viņu sportists - skan himna un uzvijas karogs," par piedzīvoto sacensībās stāstīja sportists. "Pirmo uzvaru guvu ar desmit gadu veco zirgu Cananero, kura īpašnieks ir Raimonds Ruķeris. Tāpat jāju ar viņa sešus gadus veco zirgu Tako Dilait. Ar Raimondu kopdarbība mums izveidojās pavisam nejauši, jo es esmu atvērts sadarbībai ar jauniem zirgu īpašniekiem un potenciāli talantīgiem zirgiem. Turklāt par Cananero varu teikt, ka, tiklīdz uzkāpu viņa mugurā, viss izdevās, un rezultāti bija labāki, nekā es gaidīju."

"Abi zirgi ir Latvijā audzēti, un domāju, ka tas ir pozitīvs raksturojums mūsu valsts zirgaudzēšanai. Augstāko maršrutu vinnēju ar Moon Ray, ar kuru startēju jau divus gadus, un ar viņu kopā startēsim arī “Grand Prix” maršrutā," teica Neretnieks.

Tāpat priecīga par lielisko sniegumu bija labi startējusī Siliņa. "Šīs ir pašas gaidītākās un svarīgākās gada sacensības, kurās tev jācenšas ne tikai parādīt savu labāko rezultātu, bet aizstāvēt arī Latvijas vārdu. Liels prieks par manu zirgu Kalgari, kuram ir jau 19 gadu, bet viņš lec tikpat labi kā jaunībā. Paldies zirga īpašniekam Jurim Mežniekam, kurš Kalgari uzticējis mūsu ģimenei vai visa mūža garumā," ar sava pārinieka sniegumu lepojās latviete.

"Vispirms ar to lēca mans tētis Guntars Siliņš, bet tagad jau daudzus gadus - es. Gandarījums par izcīnītajām godalgām, jo maršruti bija sarežģīti - atbilstoši sacensību statusam," atzina sportiste. "Pazīstamais maršrutu sastādītājs Vladimirs Platovs tos bija veidojis tā, ka jātniekam, lai tiektos uz uzvaru un riskētu, bija krietni jāpadomā, kurā distances pagriezienā un kā to pareizi izdarīt."

Kopā sacensību otrajā dienā četros maršrutos tika aizvadīts 191 starts.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notiks 12 maršrutos. Galvenais no tiem "Grand Prix Rīga" norisināsies svētdien un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020.gadā un Starptautiskās Jātnieku federācijas "Longines" reitingā. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Pērn Rīgas posma "Grand Prix" uzvarēja Rumānijas sportists Andreā Herks ar zirgu "Trocadero de Jarsay". Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks ar "For Fan", kuri izcīnīja devīto vietu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi