Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Jurkevičs: Zinātu, ka tik maz pietrūks, būtu tās desmitdaļas atradis

“Nepaveicās, ka tiku lēnā skrējienā, citādi būtu ticis tālāk,” sarūgtinājumu par neiekļūšanu olimpiskajā 1500 metru skrējiena pusfinālā Latvijas žurnālistiem pauda Dmitrijs Jurkevičs. Distancē nav trūcis grūstīšanās – sportists parādīja arī pārplēsto kāju. Viņš nemaz nav jutis, pēc kura no spērieniem parādījušās asinis. 
“Ar treneri bijām izstrādājuši taktiku tomēr skriet pa otro celiņu, lai arī tur ir lielāka grūtīšanās. Skrējiens īsti nesanāca tik labs, kā gribējās. Ja būtu nedaudz ātrāks tas skrējiens, tad tiktu tālāk. Vēl arī kāju saplēsu. 
Protams, grūstīšanās nesekmēja laba rezultāta sasniegšanu. Īsti nesanāca labi atklāties. Lielākā kļūda bija pēdējā pagriezienā, kad izvēlējos tādu ne visai labu pozīciju, tāpēc nevarēju noturēties līdzi līderu grupai, kurai sanāca atrauties,” Jurkevičs norādīja izšķirošo skrējiena brīdi. “Tas galvenokārt bija pirms galvenā pagrieziena, kur palaidu skrējējus garām. Pēc tam nesanāca viņus apskriet, bet līderi tikmēr aizskrēja. Mēģināju tikt līdzi, taču drusku nepietika. Zinājtu, ka tik maz pietrūks, tās dažas desmitdaļas būtu atradis.”

Viņš atklāja, ka distancē cīņa bija ne pa jokam: “Visu laiku jau pa kājām sita. Gan no aizmugures, gan no priekšas trāpīja, taču neskriešu jau pa trešo celiņu. Jāskrien, kā ir, tā ir. Katrā aplī uz kājām kāpa. Pats tīšām nevienam nespēru, bet netīšām gan jau sanāca.” 

Sportists debiju olimpiskajās spēlēs atcerēsies divejādām izjūtām. No vienas puses jauna pieredze, startēšana kopā ar pašiem labākajiem skrējējiem, atmosfēra. No otras – nedaudz pietrūka gan rezultāta, gan veiksmes. “Laikam jau jātrenējas vairāk,” Jurkevičs secināja. Viņa uzdevums bijis iekļūt pusfinālā, bet fināls diezin vai būtu pa spēkam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi