Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Kamaniņu braucēja Cauce gūst piekto vietu pasaules čempionātā (20:49)

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien izcīnīja augsto, piekto, vietu Vācijas trasē Kēnigsē notiekošā pasaules čempionāta dāmu sacensībās.

Šis kļuvis par Cauces karjeras augstāko rezultātu pasaules čempionāta individuālajās sacensībās. 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs viņa izcīnīja bronzu komandu stafetē, kā arī 2013.gada pasaules meistarsacīkstēs guva bronzu stafetē.

Cauce pēc pirmā brauciena bija sestajā vietā, bet otrajā rupju kļūdu pieļāva spēcīgā vāciete Dajana Eitbergere un Latvijas sportiste pakāpās par pozīciju augstāk. Braucienā viņa bija ceturtā ātrākā.

"Prieks par šodien padarīto. Man pašai vairāk patika pirmais brauciens, bet prieks arī par to, ka otrajā braucienā izdevās izlabot kļūdas ar kurām cīnījos treniņos," Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) citē Cauci. "Un vēl lielāks prieks par personīgo starta rekordu. Jā, pavisam droši varu teikt, ka šī sezona ir izdevusies."

"Kas būtu jāpielabo lai tiktu trijniekā? Ar tehniku viss ir kārtībā. Vairāk jāstrādā ar sevi. Jāpiedomā pie tā, lai brauciena laikā es būtu vēl atbrīvotāka. Jā un pārliecība par to, ka es to varu, ar katru veiksmīgu startu aug," stāstīja Cauce.

Tikmēr par seškārtēju pasaules čempioni kļuva Natālija Geisenbergere no Vācijas, kura divu braucienu summā apsteidza Cauci par 0,355 sekundēm.

Geisenbergere individuālajās sacensībās uzvarējusi trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas. Tāpat viņa trīs reizes par čempioni kļuvusi komandu sprintā.

Otro vietu sensacionāli izcīnīja šveiciete Martina Kohere, kura pirms tam piektdien triumfēja sprinta kausā. Kohere uzvarētājai zaudēja 0,239 sekundes.

Savukārt trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma krieviete Tatjana Ivanova, kura čempionei zaudēja 0,256 sekundes un tikai par vienu sekundes tūkstošdaļu apsteidza Tatjanu Hifneri no Vācijas.

Sacensībās piedalījās vēl viena latviete Ulla Zirne, kura pirmajā braucienā pieļāva kļūdas un palika tikai 37.vietā starp 39 braucienu noslēgušajām sportistēm. Zirne līderei zaudēja 2,189 sekundes un nekvalificējās otrajam braucienam.

Kā zināms, pirms tam sestdien piekto vietu divnieku sacensībās izcīnīja latviešu brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža. Abos braucienos Šici sasniedza piekto labāko rezultātu, kas šo vietu deva arī summā. No goda pjedestāla viņi atpalika par nieka 0,050 sekundēm.

(papildināta 4., 5.rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi