Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kamaniņu izlases līdere Cauce: Nepiepildītais sapnis un mērķis ir tikt PK kopvērtējuma sešiniekā

Latvijas kamaniņu sporta izlases vasarā ieguldītais darbs treniņos un pie tehnikas sagatavošanas bijis pareizajā virzienā, uzskata spēcīgākā dāmu braucēja Elīza Cauce, kura līdz šai vasarai bija pazīstama kā Tīruma.

Latvijas izlase no 28.oktobra līdz 12.novembrim treniņnometnē izmēģināja spēkus Īglsas trasē Austrijā, kā arī Vācijas trasēs Oberhovā, Vinterbergā un Altenbergā.

"Sagatavošanās jaunajai sezonai gāja ļoti labi. Arī jaunās kamanas man ļoti patīk, kā arī tās brauc ātri. Bijām treniņos kopā ar krieviem un austriešiem. Salīdzinot ar viņiem, esam gājuši uz priekšu," sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Cauce.

"Tāpat arī vasarā ieguldītais darbs bija pareizajā virzienā. Trasēs pat ne pa īpaši labu ledu ir bijuši personiskie rekordi startā. Sajūtas bija labas, un, braucot pa trasēm, nebija rupju kļūdu. Jā, bija mazas nianses, kuras pierakstīju dienasgrāmatā. Tām, aizbraucot uz Pasaules kausa posmiem, būs jāpievērš uzmanība," atzīmēja kamaniņu braucēja.

"Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, arī fiziskā sagatavotība ir augstākā līmenī. Ļoti daudz tika strādāts pie dziļajiem muskuļiem, kas palīdz sasniegt augstākus rādītājus treniņos ar smagajiem svariem. Līdz ar to diskomfortu nerada dziļie muskuļi un mazās mikrotraumas. Tā rezultātā tiek daudz vairāk izdarīts startā, kur ir jau diezgan labi uzlabojumi," stāstīja sportiste.

Iepriekšējās četras sezonas Cauce bijusi labāko 15 sportistu pulkā Pasaules kausa kopvērtējumā, bet augstākais sasniegums viņai ir 2012./13.gada sezonā sasniegtā 11.pozīcija.

"Vēl līdz šim nepiepildītais sapnis un mērķis ir tikt Pasaules kausa kopvērtējuma sešiniekā. Tas ir tas, uz ko es tiecos. Tomēr bijušas arī dažādas apstākļu sakritības, kamdēļ tas vēl nav izdevies. Tāpat, protams, arī pie braukšanas un starta jāpiestrādā," teica Cauce. "Nav kādas konkrētas lietas, kas man jāizdara, un tad tur būšu. Daudz kas atkarīgs no nesaistītām lietām, tostarp arī pārējiem sportistiem, laika apstākļiem, starta numuriem."

Šogad Latvijas izlasē dāmu sacensībās bez Cauces startēs arī Ulla Zirne, kura iepriekšējā sezonā sasniedza savas karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa kopvērtējumā - 25.pozīciju. Kā atklāja Cauce, abas kamaniņu braucējas viena otrai palīdz sezonas garumā.

"Kad nebija Ullas, bija mana māsa Maija, kura atradās man priekšā, bet pēc tam nedaudz aiz manis. Nekad savas komandas meitenes neuztveru kā konkurentes. Māsa man ir kā māsa, bet Ulla man ir kā otrā māsa. Vienmēr pārdzīvoju par viņu, priecājos par viņu. Ja kaut kas nesanāk, jautāju viņai un otrādi. Ja viņa man būtu konkurente, es viņai neko nestāstītu, nerādītu, kā kamanas taisu, un pārējo," komentēja Cauce. "Tomēr mēs dalāmies informācijā viena ar otru. Ja arī viņa man pietuvotos vai apbrauktu, vienmēr priecātos par viņu. Ir bijušas sacensības, kad es nokļūdos un viņa ir augstāk par mani, tiekot pie iespējas piedalīties stafetē. Tad es arī par viņu fanoju un turu īkšķi, lai Ullai viss izdotos. Mēs visu laiku esam divas. Vai nu es ar Maiju, vai nu es ar Ullu. Tas satuvina."

Kā sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas komandas galvenais treneris Kaspars Dumpis, patlaban dāmu izlasē trūkst 2-3 braucēju, kas ar konkurences palīdzību dzītu pārējās uz priekšu.

"Tā, protams, būtu veselīga konkurence. Droši vien būtu labi. Man varbūt tas būtu labi, kādu citu tas varbūt dzītu depresijā. Šķistu, ka neko vairs negrib un nevar. Tas ir, kā kurš to uztver," secināja Cauce.

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies 28.novembrī Insbrukā, bet Siguldā nākamā gada 9. un 10.janvārī risināsies šīs sezonas piektais posms.

Nākamās sezonas pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigzē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi