Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Karatists Kalniņš izcīna Eiropas spēļu zeltu

Latvijas karatists Kalvis Kalniņš svētdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā tika kronēts par Eiropas spēļu čempionu "kumite" grupā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem.

Kalniņš finālcīņā ar 4:0 pārspēja Azerbaidžānas karatistu Firdovsiju Farzalijevu.

Eiropas spēles karatistiem iekļautas 2020.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā. Zelta medaļa Eiropas spēlē vēl negarantē dalību olimpiskajās spēlēs, bet pēc atlases cikla beigām dod priekšrocību.

Jau ziņots, ka jelgavnieks apakšgrupā uzvarēja visās trīs cīņās, droši iekļūstot labāko četriniekā. Vispirms viņš ar 1:0 pārspēja krievu Jevgeņiju Plahutinu, pēc tam ar 4:3 guva virsroku pār turku Eranu Samdaju, bet noslēgumā cīnījās 1:1 ar rumāni Bogdanu Gogolosi, pretinieku pārspēdams pēc papildrādītājiem.

Savukārt pusfinālā latvietis ar 3:1 pārspēja itāli Andželo Kreščenco.

Sacensībās startēja tikai astoņi karatisti, taču konkurence bija ļoti spēcīga.

Kalniņš ir 2017.gada Eiropas čempions, bet pērn viņš kontinenta meistarsacīkstēs guva bronzu. Latvietis pie medaļām ticis arī citos Eiropas čempionātos, jo 2012.gadā viņš ieguva sudrabu, bet gadu vēlāk - bronzu. Līdz ar to viņa kontā šāda mēroga sacensībās ir viens zelts, viens sudrabs un divas bronzas.

Karatists 2010.gadā ieguva bronzas medaļu arī pasaules čempionātā.

Otro Eiropas spēļu noslēguma ceremonija šodien sāksies plkst.20. Latvijas karogu tajā nesīs vingrotāja Elīna Vihrova.

Kopumā Latvijas delegācija šajās Eiropas spēlēs guva septiņas medaļas medaļas, bet zeltu bez Kalniņa ceturtdien sagādāja arī brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva. Tikmēr sudrabu guvuši šāvēji Agate Rašmane/Lauris Strautmanis komandu sacensībās, sambo cīkstonis Viktors Reško un Latvijas 3x3 basketbolisti, kamēr bronzu izcīnījuši šāvējs Rašmanis un šķēpmetēja Madara Palameika.

Latvijas delegācijas pieteikumā otrajās Eiropas spēlēs tika iekļauti 53 sportisti 13 sporta veidos.

Viskuplāk valsts Minskā bija pārstāvēta vieglatlētikā, kur Eiropas izlašu komandu sacensībās Latvija piedalījās ar pilnu vienību - 15 sportistu sastāvā, kā arī ar sešiem rezervistiem. Pirmajās Eiropas spēlēs Baku 2015.gadā Latvijas izlases komanda vieglatlētikā nepiedalījās, jo toreiz noritēja Eiropas komandu čempionāta zemākās jeb trešās līgas sacensības ar 14 valstu līdzdalību.

Latvija otrajās Eiropas spēlēs piedalījās arī ar divām 3x3 basketbola komandām sievietēm un vīriešiem. Pieci sportisti pārstāvēti kanoe sacensībās, četri startēja šosejas riteņbraukšanā, pa trim piedalījās boksa turnīrā un cīņā, divi pārstāvji bijuši arī džudo un šaušanas sacensībās, bet pa vienam sportistam no Latvijas ir badmintona, karatē, loka šaušanas, sambo un vingrošanas sacensībās.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta. Otrajās Eiropas spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas - badmintons, 3x3 basketbols, bokss, cīņa, riteņbraukšana, vingrošana, kanoe, džudo, karatē, vieglatlētika, sambo, loka šaušana, šaušana, galda teniss un pludmales futbols. Astoņos sporta veidos (loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā) šajās sacensībās noritēs arī kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet divos sporta veidos - boksā un džudo - tiek noskaidroti arī labākie Eiropas čempionāta ietvaros. Sacensībās Minskā piedalās vairāk nekā 4000 atlētu no 50 Eiropas valstīm.

Pirmās Eiropas spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu.

precizēts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi