Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Kēnigsē startēs PČ kamaniņu sportā: Latvieši gatavi izaicinājumiem

Latvijas kamaniņu braucēji pauduši gatavību šajā nedēļas nogalē Vācijas trasē Kēnigsē gaidāmajam pasaules čempionātam, atklāja paši sportisti.

Latviju gaidāmajā pasaules čempionātā pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un trīs divvietīgās ekipāžas - Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un izlases pastarīši Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels.

Pasaules čempionāts ar Sprinta kausa izcīņu sāksies piektdien, bet sestdien sacentīsies dāmas un divnieki, kamēr svētdien gaidāmas sacensības kungiem un stafetes komandām.

"Pēdējās divas nedēļas ir pagājušas ļoti saspringtā režīmā. Esmu uztaisījis jaunu slidu, kas no manis prasījis ļoti daudz laika, darba un spēka, tāpēc trasē, iespējams, neesmu veicis ļoti labus braucienus, jo nespēju sakoncentrēties. Par laimi, šķiet, ka slida beidzot ir gatava mačiem, un ir vēl divas dienas, lai arī trasi izbrauktu kā nākas," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Ināra Kivlenieka teikto. "Plāns sacensībās ir nobraukt ļoti labus braucienus un cerēt, ka esmu visu sagatavojis pietiekami labi, lai sasniegtu labākos rezultātus. Konkurence šosezon ir ļoti sīva un blīva. To rāda sacensību rezultāti, jo par medaļām var cīnīties 10-12 vīri. Rezultātu blīvums ir tāds, ka katra mazākā kļūdiņa maksā vairākas vietas. Tāpēc ir jāveic teicami braucieni."

Savukārt talantīgais Riks Kristens Rozītis arī pauda gatavību pasaules čempionātam.

"Kēnigsē trase ir grūta ne tikai man, bet arī pārējiem. Esam veikuši apmēram 20 braucienus, bet pagaidām tāds brauciens, pēc kura varu uzsist sev uz plecu un teikt, ka šis brauciens bija ideāls, vēl nav izdevies. Tomēr pēdējie treniņi sāk liecināt par to, ka esam uz pareizā ceļa. Cerams, ka sacensībās izdosies veikt divus stabilus braucienus. Par gatavību nevaru teikt, ka esmu 100% labā formā, jo diska trūce sezonas sākumā ļoti aprāva manus plānus. Jāsaka godīgi, starts ir nedaudz lēnāks nekā pagājušajā gadā. Cenšos saudzēt sevi un pildu fizioterapeita sastādītu plānu iekšējo muskuļu stiprināšanai. Konkurenti ir ļoti spēcīgi, jo itāļiem, austriešiem un vāciešiem šī ir kā mājas trase. Krievi un amerikāņi arī ir ļoti ātri. Mans mērķis ir veikt stabilus braucienus, un ceru, ka būšu starp 15 spēcīgākajiem atlētiem," uzsvēra Rozītis.

"Kēnigsē trase nav viegla. Konkurentes ir ļoti spēcīgas. Kā jau parasti, rezultāti būs ļoti blīvi. Mans paršmērķis ir nobraukt visus sacensību braucienus tādus, lai pašai patīk - tad labs rezultāts neizpaliks," tikmēr uzskata viena no komandas līderēm Elīza Cauce.

Tikmēr Artūrs Dārznieks minēja, ka pasaules čempionātam ir gatavs un trase ir piebraukta.

"Galvenais ir nobraukt divus labus, stabilus braucienus, un rezultāts neizpaliks. Visu sezonu ir vieni un tie paši konkurenti. Vienā trasē viens ir ātrāks, citā - otrs," sacīja sportists.

Pērn pasaules čempionāts kamaniņu sportā notika Latvijas trasē Siguldā, taču nevienam no pašmāju sportistiem pie augstiem rezultātiem tikt neizdevās. Augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju.

Savukārt Pasaules kausa sezonas pēdējie trīs posmi nākamajā mēnesī risināsies Sočos, Altenbergā un Vinterbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi