Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Latvieši triumfē Eiropas čempionātā skeitborda slalomā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Francijas galvaspilsētā Parīzē norisinājās Eiropas čempionāts skeitborda slaloma disciplīnās, kurā vairākas medaļas, tajā skaitā zelta, nopelnīja Latvijas skeitbordisti, Gustavam Gailītim izcīnot arī kopvērtējuma titulu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Liepājas, Olaines un Rīgas skeitbordisti. Šis bija atklātais čempionāts, un bez Eiropas valstu pārstāvjiem piedalījās arī Brazīlijas skeitbordisti. Spītējot nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, dalībnieki sacentās visās trīs ierastajās skeitborda slaloma disciplīnās – līnijslalomā, hibrīdslalomā un milzu slalomā.

Vīru grupā bija novērojama jau pēdējos gados ierastā latviešu dominance iegūstot pirmās četras vietas sacensību kopvērtējumā. Uzvaras lauri kopvērtējumā rīdziniekam Gustavam Gailītim, kurš uzvarēja hibrīdslalomā un abās pārējās disciplīnās kļuva par vicečempionu. “Liels lepnums gan par saviem, gan pārējo latviešu panākumiem un par to, ka tik veiksmīgi iesākusies šī gada sacensību sezona”, izsakās Eiropas čempions Gailītis.

Otrā vieta kopvērtējumā un čempiona tituls milzu slalomā olainietim Artūram Liskovam (vēl viņam otrā vieta hibrīdslalomā un sestā līnijslalomā). “Prieks, ka par spīti izaicinošajiem laikapstākļiem, tika aizvadītas visas disciplīnas un esmu gandarīts par saviem rezultātiem,” atzīst vicečempions. Savukārt trešā vieta kopvērtējumā un arī katrā no disciplīnām liepājniekam Tomam Dreiblatam.

Savu debiju vīru grupā ar čempiontitulu līnijslalomā un ceturto vietu kopvērtējumā atzīmēja vien 18 gadus jaunais liepājnieks Kristaps Mirčenko (viņam arī septītā vieta hibrīdslalomā un desmitā milzu slalomā). Kā atzina Kristaps, tad ir gandarīts par paveikto: ‘’Gandarījums, ka treniņos ieguldītais darbs ir atmaksājies. Esmu lepns par saviem rezultātiem un zinu, ka lielākie sasniegumi vēl tikai ir priekšā”.

Dāmu grupā savu favorītes statusu apliecināja Endija Līga Rūja, kura izcīnīja uzvaru hibrīdslalomā (iepriekš Endija šajā disciplīnā uzvarējusi arī 2022.gada Eiropas čempionātā Helsingborgā, Zviedrijā). Milzu slalomā liepājniecei otrā vieta. Līnijslaloma disciplīna viņai gāja secen treniņbraucienā piedzīvotā kritiena dēļ. “Ar savu ātrumu trasē esmu apmierināta, tikai žēl, ka kritiens neļāva piedalīties arī līnijslalomā. Ierasts, ka tieši šajā disciplīnā mēs latvieši esam visspēcīgākie,” uzsver Rūja.

Par pārsteigumu parūpējās rīdziniece Dominika Adriāna Ozoliņa, kļūstot par Eiropas vicečempioni līnijslalomā. Kopvērtējumā dāmu grupā uzvara čehietei Emīlijai Martinai.

Savukārt junioru meiteņu grupā otrā vieta līnijslalomā jaunajai liepājniecei Keitai Zorgevicai, kas ļāva kopvērtējumā ierindoties trešajā vietā.

Skeitborda slaloma sezonas kulminācija gaidāma septembra vidū, kad Romā un tās apkārtnē tiks aizvadītas pasaules skrituļsportu spēles, kurās tiks noskaidroti 2024. gada pasaules čempioni skeitborda slalomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi