Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas florbolistes PČ ceturtdaļfinālā nepārsteidz un pārliecinoši piekāpjas Šveicei

Latvijas sieviešu florbola izlase, aizvadot piekto spēli piecās dienās, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā trešdien ar rezultātu 2:9 (0:3, 0:4, 2:2) piekāpās spēcīgajai Šveicei.

Latvijas izlasei vārtus iemeta Lība Daija Mikova un Evelīna Garbare.

Mačs Latvijas izlasei sākās neveiksmīgi, un jau pēc 36 sekundēm tika ielaisti pirmie vārti. Kaut arī Latvijas florbolistes ik pa laikam veica vairākus uzbrukumus pretinieku vārtiem, pēc pirmajām divām trešdaļām viņas bija nokļuvušas iedzinējos jau ar 0:7.

Trešās trešdaļas ievadā arī Latvijai beidzot izdevās izcelties, kad pēc lieliskas Līgas Garklāvas piespēles Mikovai atlika bumbiņu ieraidīt praktiski tukšos vārtos, bet perioda vidū vēl vienus vārtus atguva Garbare, kura, spēlējot vairākumā, bija precīza gandrīz no centra.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukta Garbare.

Kā ziņots, februārī abas komandas Valmierā tikās arī pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kad Latvija piekāpās ar rezultātu 1:8.

Tagad Latvijas izlasei gaidāma atpūtas diena, bet piektdien tā pusfinālā par 5.-8.vietu sacentīsies ar spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas dueļa zaudētājām.

Latvijas sieviešu florbola izlase jau desmito reizi desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007.gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika spēlēts.

Tikmēr Šveice pasaules čempionātos nekad nav bijusi zemāk par ceturto vietu - 2005.gadā šveicietes triumfēja pasaules meistarsacīkstēs, divreiz tās kronētas par vicečempionēm, bet iepriekšējā čempionātā 2013.gadā otro reizi vēsturē izcīnīja bronzas godalgas.

Kā ziņots, čempionāta ievadā Latvijas florbolistes sestdien ar rezultātu 2:15 kapitulēja spēlē ar spēcīgo Čehijas valstsvienību, svētdien latvietes nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Vāciju, bet pirmdien grupas noslēdzošajā spēlē Latvija ar 0:7 cienīgi piekāpās iepriekšējos četros pasaules čempionātos uzvarējušajai Zviedrijai un, pateicoties labākai vārtu attiecībai, guva trešo vietu apakšgrupā.

Tikmēr otrdien notikušajā astotdaļfinālā Latvija ar 10:3 pārliecinoši apspēlēja Austrāliju.

Savukārt Šveice apakšgrupā ar 12:3 pieveica Poliju, ar 9:1 pieveica Norvēģiju un ar 4:6 piekāpās Somijai, tāpēc astotdaļfinālā tai nebija jāpiedalās.

Latvijas nākamā pretiniece, visticamāk, būs Slovākija, kas astotdaļfinālā ar 4:2 uzveica Norvēģiju. Vēl citos astotdaļfināla pāros Vācija pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 apspēlēja Dāniju, bet Polija ar 4:1 pieveica Krieviju.

Savukārt pārējos ceturtdaļfinālos Vācija tiksies ar Somiju, bet Polijai pretim stāsies Čehija.

Šajā pasaules čempionātā komandas, ņemot vērā rangu, bija sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēja divās apakšgrupās - A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās bija sadalītas arī pārējās astoņas izlases - C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējām spēcīgāko ešalona izlasēm bija jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Jurija Fedulova trenētajā izlasē iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. 14 florbolistes spēlē "Elvi Florbola līgā", bet sešas pārstāv klubus no Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi