Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas florbolisti sev neveiksmīgajā PČ cīnīsies par devīto vietu

Latvijas vīriešu florbola izlase savās mājās notiekošā pasaules čempionāta mačā par devīto vietu šodien tiekas ar Slovākiju.

Abu komandu duelis Arēnā Rīga sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šim duelim bija jānotiek jau piektdien, taču Latvija izmantoja savas laukuma saimnieces priekšrocības un pārcēla cīņu uz sestdienu.

Tāpat sestdien norisināsies abas šī pasaules čempionāta pusfināla spēles. Pirmajā no tām plkst.12.45 tiksies čempione Zviedrija un Šveice, kamēr plkst.16.30 Somija spēkosies ar Čehiju.

Tiks aizvadīti arī pusfināli par 5.-8.vietu turnīrā. Latvijas pāridarītāja astotdaļfinālā Dānija jau plkst.10 tiksies ar Igauniju, kamēr plkst.11 Vācija mērosies spēkiem ar Norvēģiju.

Pasaules čempionāts sākās tieši pirms nedēļas, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet nākamajā mačā pēc neveiksmīgā sākuma ar 3:9 kapitulēja Čehijai. Savukārt B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvija otrdien nospēlēja 5:5 ar Norvēģiju un palika pēdējā grupā.

Tas nozīmēja, ka Latvijai pasaules čempionāta astotdaļfinālā bija jāspēkojas ar C apakšgrupas labāko vienību Dāniju. Astotdaļfinālā latvieši ar 5:6 dramatiskā pēcspēles metienu sērijā sensacionāli piekāpās dāņiem, ārpus sacensību pirmā astotnieka paliekot pirmoreiz kopš 1996.gadā notikušajām pirmajām pasaules meistarsacīkstēm.

Savukārt pusfināla duelī par 9.-12.vietu Latvija ar11:1 sagrāva Kanādu.

Tikmēr Slovākija apakšgrupu turnīrā sacentās pēc ranga vājākā C grupā. Tajā tā vispirms ar 6:4 apspēlēja Poliju un pēc tam ar 12:2 sagrāva arī Kanādu. Savukārt noslēdzošajā grupas mačā ar 2:5 piekāpās Dānijai, kas kopvērtējumā lika ieņemt otro vietu. Tikmēr astotdaļfinālā slovāki ar 3:4 piekāpās Norvēģijai, bet pusfinālā par 9.-12.vietu ar 7:3 pārspēja ASV.

Slovākijas izlase savā vēsturē pasaules čempionātā tikai reizi iekļuvusi astotniekā, bet pirms diviem gadiem bija desmitajā vietā.

Citu zemāko vietu ieguvēji šajā pasaules čempionātā ir jau zināmi. 11.vietu ieguva ASV, kam sekoja Kanāda, Polija, Taizeme, Austrālija un Singapūra.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkojās astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un Elektrum Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

Latvijas florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsargi - Andis Blinds ("Triobet"/"Ulbroka"), Jānis Salcevičs ("Lielvārde"/"FatPipe");

aizsargi - Ingus Laiviņš, Mārtiņš Rajeckis (abi - Stalbes "Pārgauja"), Andris Malkavs ("Lekrings"), Jānis Rajeckis (Klotenes un Bilahas "Jets", Šveice), Aivis Kusiņš ("Lielvārde"/"FatPipe"), Morics Krūmiņš ("Nokian KrP", Somija), Artūrs Jurševskis ("Triobet"/"Ulbroka");

uzbrucēji - Toms Bitmanis ("Sundsvall", Zviedrija), Toms Akmeņlauks, Mikus Valpēters, Gints Klēģers, Atis Blinds (visi - "Lielvārde"/"FatPipe"), Artis Raitums (TPS, Somija), Andris Rajeckis, Aleksandrs Abramovs, Pēteris Trekše (visi - "Lekrings"), Kārlis Bulāns ("Triobet"/"Ulbroka"), Rolands Kovaļevskis (Liepājas "Kurši"), Gvido Lauga ("Pārgauja").

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi