Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas pārim vēsturisks panākums - fināls pasaules čempionātā Standartdejās

Latvijas dejotāji Vadims Šurins un Anastasija Meškova Itālijas kūrortpilsētā Rimini sarūpējuši vēsturisku panākumu, izcīnot 5.vietu un nodrošinot Latvijai pirmo finālu pasaules čempionātos Standartdejās (ST), informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pagājušā nedēļas nogale bija daudzu svarīgu sporta deju sacensību pilna, visus čempionātus dažādām grupām uzņemot Rimini. Slavenajā Itālijas kūrortpilsētā profesionāļu divīzijā noskaidroja labākos Eiropas čempionātā ST dejās, senioriem šajā deju programmā bija pasaules čempionāts, bet jaunieši sacentās pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās. Taču viennozīmīgi nedēļas nogales svarīgākais notikums sporta dejās bija pieaugušo grupas pasaules čempionāts ST dejās, kas izsauca ļoti lielu interesi.

Pieaugušo konkurencē Latvija līdz šim finālos pasaules čempionātos bija pārstāvēta divas reizes, kad 6.vietu 1999.gadā 10 dejās izcīnīja Agnis Rūja/Sandra Suharevska un to pašu 2014.gadā arī 10 dejās atkārtoja Kārlis Treijs/Anastasija Krivošejeva. Tagad mūsu valsts pāris ir ticis finālā arī kādā no individuālajām deju programmām.

Latvijas labākais ST deju pāris Vadims Šurins un Anastasija Meškova allaž ir bijuši pusfinālistu vidū un netālu aiz fināla 8. vai 9.vietā. Šogad ir izveidojusies parocīga situācija jaunu panākumu gūšanai, un to Rīgas SDK “Mario”  pārstāvji arī paveica. Vadims ar Anastasiju pārliecinoši sasniedza savu un Latvijas pirmo finālu, kur sīvi par 4.vietu cīnījās ar rumāņiem. Beigās līdz 4.vietai Šurinam/Meškovai pietrūka nieka 0,011 punktu, bet tāpat ar 5.vietu ir veikts jauns ieraksts Latvijas sporta deju vēsturē.

Panākumu guva arī otrs Latvijas pāris Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko, kuri pirmo reizi pasaules čempionātā ST dejās sasniedza ceturtdaļfinālu. Maijā Eiropas čempionātā  Dobrecovs ar Ļevčenko ieguva 17.vietu un tagad to pašu atkārtoja arī pasaules čempionātā. Ļoti maz – mazāk kā punkts – pietrūka līdz 14.vietai.Pagājušajā gadā viņi ieņēma 35.vietu.

Finālā cīņa par uzvaru izvērtās tik aizraujoša un līdzīga, kāda nebija pieredzēta vairākus gadus. Frančesko Galupo un Debora Pančīni piecu deju summā nopelnīja 192,793 punktus un tikai par 0,12 punktiem apsteidza Evaldu Sodeiku/Ievu Zukauskaiti. Mājinieki pirmo reizi pasaules čempionātos izcīnīja zelta medaļu, neļaujot titulu aizstāvēt lietuviešiem, kuri sacensībās ar amatieru kategorijas pāriem nebija izjutuši zaudējuma garšu četrus gadus. Pirmo reizi trijniekā tika un bronzas medaļas nopelnīja Vāciju pārstāvošie lietuvieši Tomass Fainsils/Violeta Posmetnaja.

Pēc 6.vietas iegūšanas Eiropas čempionātā panākumu arī pasaules čempionātā guva un 6.vietu izcīnīja daudzkārtējie Polijas čempioni Dariušs Mika un latviete Madara Freiberga, kuri pērn bija 11.vietā un tagad pirmo reizi sasniedza pasaules čempionāta finālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi