Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas pāris sasniedz finālu arī pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās Salaspilī

Salaspilī notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 g.) 10 dejās (5 Standartdejas+ 5 Latīņamerikas dejas), ko rīkoja Škutāna deju skola sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju un Salaspils novada domi, ļoti labi startēja un vēlreiz fināla sešinieku sasniedza Latvijas pāris Hardi Vahtra un rīdziniece Karīna Kārkliņa, kuri novembra sākumā dejoja arī Eiropas čempionātā jauniešiem Standartdejās (ST) finālā, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sestdien Salaspils sporta namā notikušās “Škutāna deju skolas” rīkotās starptautiskās sporta deju sacensības “Salaspils open” svinēja apaļo desmit gadu jubileju. Kopā ar pasaules reitinga turnīriem dažādās vecuma grupās notika arī pasaules čempionāts jauniešiem 10 dejās, kas bija šo sacensību galvenais notikums. Līdz ar to pēc divu gadu pārtraukuma Latvijā tika rīkots kāds no lielajiem čempionātiem. Tieši jauniešiem 10 dejās mūsu valstī pasaules čempionāts notika ceturto reizi.

Cīnīties par pasaules čempionāta medaļām uz Salaspili bija ieradušies 32 valstu pāri, kuru vidū bija arī Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa (SDK “Dzintars”). Latvijas čempioni pirms divām nedēļām pārsteidza, sasniedzot fināla sešinieku Eiropas čempionātā ST dejās. To pašu Raimonda Piševa un Jurija Kagana audzēkņi paveica arī savā pirmajā pasaules čempionātā. Tikai šoreiz iekļūšana finālā nebija pārsteigums, bet gan gaidīts rezultāts. Tādējādi visas četras reizes Latvijā notikušajos pasaules čempionātos jauniešiem šajā deju programmā mūsu valsts pāri ir tikuši fināla sešiniekā.

Vahtru ar Kārkliņu tiesneši bija novērtējuši ar sesto rezultātu visās desmit dejās un tādu vietu viņi ieguva arī kopsummā. Līdz ar to tāpat kā Eiropas čempionātā ST dejās SDK “Dzintars” dejotāji ierindojās tieši aiz Azerbaidžānas pāra. Gan Latvijas pāra sniegums, gan arī dažu tiesnešu, piemēram, Slovēnijas un Somijas, liktās vairākas trešās un ceturtās vietas ST dejās liecināja, ka mūsu pāris varēja būt augstāk par noslēdzošo vietu finālā. Interesanti, ka 2013.gadā Rīgā “Baltic Grand Prix” ietvaros notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās Latviju arī pārstāvēja igaunis un latviete – Staņislavs Vares/Gunta Zabrauska, kuri toreiz ieguva to pašu 6.vietu.

Visās desmit dejās pirmo vietu ieguva un par pasaules čempioniem pirmo reizi karjerā kļuva Kazahstānas dejotāji Maksims Žiļenkovs un Arina Moločņikova, kuri pirms trim gadiem Rīgā ieguva 4.vietu pasaules čempionātā junioriem ST dejās. Tāpat kā Eiropas čempionātā sudraba medaļu nopelnīja rumāņi Stefans Padurariu un Malina Konstandače, bet Eiropas čempioni Oleksandrs Turčeņiaks un Sofija Čerņikova šoreiz samierinājās ar bronzu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi