Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas šahists Kantāns pēc astoņām kārtām ieņem 25.vietu pasaules junioru čempionātā

Starptautiskais meistars, 2011.gada Eiropas jauniešu čempions šaha ātrspēlē Toms Kantāns pēc astoņām izspēlētām kārtām pasaules junioru čempionātā patlaban ieguvis piecus punktus, ierindojoties 25. vietā, bet Jekaterina Djogteva izcīnījusi trīs punktus un atrodas 61. vietā, vēsta Latvijas Šaha federācija.

Jaunā Rīgas Šaha skolas audzēkņa T. Kantāna (ELO reitings 2485) spēcīgākais pretinieks līdz šim čempionātā bijis talantīgais lielmeistars Vladislavs Kovaļovs (Baltkrievija), ar kuru viņš tikās 3.kārtā.

„Diemžēl Kovaļovam partija tika zaudēta bez nopietnas cīņas, jo Toms neveiksmīgi izvēlējās atklātnes variantu. Pagaidām Tomam tā arī nav izdevies parādīt to spēli, uz ko viņš bija cerējis. Taču priekšā vēl ir piecas kārtas un viss vēl ir iespējams – esmu pārliecināts, ka Toms vēl parādīs savas cīnītāja spējas”, tā T. Kantāna rezultātu komentē viņa treneris, lielmeistars Arturs Neikšāns

Pasaules Junioru čempionātā Indijas pilsētā Punē Latvijas jaunieši sacenšas starp vairāk nekā 200 sportistiem no 45 valstīm atvērtajās (open) un sieviešu izspēlēs.

Mūsu šahistu spēlēm var sekot līdzi tiešraidēs Pasaules Junioru čempionāta mājas lapā

Pasaules Junioru čempionāts notiek reizi gadā. Latvijas juniori pēdējo reizi tajā piedalījās 2010. gadā. Starptautiskā meistare, Latvijas čempione Katrīna Šķiņķe toreiz ieņēma 24. vietu.

Pasaules Junioru čempionāts šahā Punē norisinās no 5.- 20.oktobrim. Vēsturiski Indiju uzskata par zemi, kur šahs radies pirms aptuveni diviem gadu tūkstošiem, kad to sauca par čaturjangu.

Par Latvijas Šaha Federāciju
Latvijas Šaha federācija ir Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) un Eiropas Šaha savienības (ECU) biedre. Latvijā ir 448 šahisti ar starptautisko reitingu un 1560 nacionālo reitingu.

Valstu starptautiskā sarakstā Latvija vīrieši ir 33., bet sievietes 28.vietā. Latvijas šahisti piedalās nozīmīgās pasaules un Eiropas sacensībās – Pasaules šaha olimpiāde, Pasaules prāta spēles, pasaules un  Eiropas komandu čempionātos, Eiropas jauniešu un pieaugušo čempionātos.

LŠF prezidents kopš 2011.gada septembra ir Pēteris Šmidre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi