Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas tenisisti pirms izšķirošā Deivisa kausa dueļa noskaņoti kaujinieciski; ar Gulbja pievienošanos nerēķinās

Latvijas tenisa izlase pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā izšķirošajā dueļa par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā pret Zviedriju noskaņota kaujinieciski, taču nerēķinās, ka tai pēdējā brīdī varētu pievienoties pašmāju labākais tenisists Ernests Gulbis, atklāj izlases kapteinis Kārlis Lejnieks.

Latvijas un Zviedrijas tenisistu duelis Jenšēpingas pilsētā sāksies piektdien, bet sarunā ar Zviedrijas Tenisa federāciju Lejnieks iepriekš izteicās, ka priekšlaicīgas izstāšanās gadījumā no Bāzeles ATP World Tour 500 sērijas turnīra Gulbis varētu pievienoties komandai. Kā zināms, latvietis trešdien turnīra pirmajā kārtā negaidīti ar 6-7 (2:7), 3-6 zaudēja Horvātijas tenisistam Bornam Čoričam, kuram ir tikai 17 gadu.

"Gulbis, visticamākais, Deivisa kausa duelī pret Zviedriju nepiedalīsies. Tiesa, līdz pat pēdējam varam cerēt, taču līdz ceturtdienas plkst.12 man ir jāiesniedz komandas sastāvs, tomēr šobrīd varu teikt, ka viņš nespēlēs," sacīja Lejnieks. "Turklāt aktuāls ir jautājums, vai Gulbis vispār šogad vēl turpinās sezonu un piedalīsies nākamnedēļ gaidāmajā Parīzes Masters 1000 sērijas turnīrā."

"Būs jāspēlē ar tādu sastāvu, kāds ir šobrīd. Noskaņojums komandā ir labs. Dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podžus ir labā formā, ko pierāda viņu iepriekšējie rezultāti turnīros. Duelī pret Zviedriju favorīti neesam, taču pretinieki mūs noteikti ar bumbām nenomētās. Ja tiksim galā ar spiedienu, varam pacīnīties par palikšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā," uzsvēra Lejnieks.

Kā zināms, Latvijas izlases sastāvā iekļauts arī M.Podžus, kurš ir valsts otrā rakete un ATP rangā ieņem 574.vietu, viņa dvīņubrālis Jānis Podžus, kurš ir pasaules 772.rakete, Miķelis Lībietis, kurš augustā zaudēja vietu ATP vienspēļu un dubultspēļu rangos, kā arī gados jaunais tenisists Mikus Pauls Losbergs, kurš savas karjeras laikā ATP rangam nav spējis kvalificēties.

Sagaidāms, ka Zviedrijas komandai šajā cīņā palīdzēs tās pirmā rakete Kristiāns Lindells, kurš ATP rangā ieņem 230.vietu, valsts otrā rakete Elīass Imers, kurš pasaules rangā atrodas 237.pozīcijā, ranga 498.vietā esošais Īsaks Arvidsons un Jūhans Brunstrums, kurš ATP vienspēļu rangā nav atrodams, bet dubultspēļu sarakstā ieņem 60.vietu.

Deivisa kausa rangā Zviedrija pašlaik atrodas 35.vietā, bet Latvija ieņem 42.pozīciju. Abas komandas līdz šim savā starpā nav tikušās.

Dueļa uzvarētāji saglabās vietu grupā arī nākamgad, bet zaudētāji pārcelsies uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu.

Kā ziņots, Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai, bet vēlāk septembrī Valmierā ar 1-4 piekāpās arī Austrijai.

Ja Latvijas izlase saglabās vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, nākamā gada cīņas tā atklās ar atkārtotu dueli pret Austriju. Ja Latvijas izlase zaudēs savu vietu zonas pirmajā grupā, tās pretinieki otrajā grupā noskaidrosies atsevišķā izlozē, kas notiks oktobra beigās.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt vietu tajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi