Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Livonieši Baltijas Top līgā pārspēj Ažuolas un sper platu soli pretī pusfinālam

Sestdien Garkalnes RK AlphaLane/ Livonia Kauņā notikušajā Baltijas Top līgas spēlē regbijā izcīnīja svarīgu uzvaru pār pagājušā gada regulārā čempionāta pirmās vietas ieguvējiem Ažuolas 36:16, tiekot jau pie ceturtā panākuma šajā sezonā un sperot platu soli pretī iekļūšanai labāko četriniekā jeb pusfinālā, informē Garkalnes RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Šodien Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Nīla Džonsona un Mārča Ruļļa trenētā “Livonia” cīnījās ar spēcīgo “Ažuolas”. Pagājušajā gadā šīs abas komandas tikās Baltijas Top līgas pusfinālā, kur livonieši sarūpēja patīkamu pārsteigumu, dramatiskā cīņā divu spēļu summā ar vienu punktu pārspējot “Ažuoalas” un kā pirmajai Latvijas komandai sasniedzot šī prestižā turnīra finālu.

Šajā sezonā “Livonia”, pakāpeniski iespēlējoties un rādot dažādu sniegumu, iepriekšējās četrās spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras, pārspējot “Miesniekus”, Viļņas regbija akadēmijas komandu un nupat arī “Baltrex”, pirmo reizi uzvarot šo titulēto Lietuvas regbija klubu. Vienīgai zaudējums tika piedzīvots pret pagājušā gada čempioniem “Vairas”. Savukārt Kauņas klubam bilance bija 2-2, jo uzvarēti “Miesnieki” un “Šauļi”, bet zaudēts “Vairas” un arī pašreizējiem turnīra līderiem “Vilkas”.

Spēles iesākumā uzbruka mājinieki, kuri ceturtajā minūtē ar piezemējumu un precīzu realizāciju izvirzījās vadībā ar 0:7. Trīs minūtes vēlāk “Livonia” rezultātu izlīdzināja, jo piezemējumu veica Dāvis Jansons, bet realizācijā precīzs bija kapteinis Enzo Beltramino. Ilgāks “Livonia” presings, 11 minūtes spēlējot “Ažuolas” 22m zonā, ar punktiem nevainagojās. Nākamos punktus guva mājinieki, esot precīziem no soda sitiena 32.minūtē – 7:13. Ar neprecīzu bumbas ievadīšanu spēlē netālu no pretinieku ieskaites zonas livonieši 35.minūtē “atdeva” bumbu lietuviešiem, kuriem piederēja iniciatīva atlikušajās pirmā puslaika minūtēs, 38. minūtē ar vēl vienu precīzu soda sitienu panākot sešu punktu pārsvaru – 7:13. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmās 40 minūtes.

Pārtraukumā, spējot saņemties pēc galvenā trenera Nīla Džonsona uzmundrinājuma, otro puslaiku vareni iesāka “Livonia”, pirmajās sešās minūtēs veicot divus piezemējumus un izvirzoties vadībā. Vispirms otrā puslaika 3. minūtē pretinieku ieskaites zonā bumbu ienesa jaunais Dāvids Židelis, bet trīs minūtes vēlāk otrais piezemējums Janosna izpildījumā. Ja pirms tam no sarežģītas situācijas Beltramino netrāpīja realizācijas sitienu, tad tagad no nedaudz labākas pozīcijas kapteinis bija precīzs, rezultātam kļūstot 19:13.

Spēles 58. minūtē mājinieki guva pirmos punktus otrajā puslaikā, esot precīziem vēlreiz no soda sitiena un samazinot livoniešu pārsvaru līdz trim punktiem – 19:16. Kā izrādījās, “Ažuolas” komandai tie bija pēdējie punkti šajā spēlē, bet pagājušā gada finālisti no Latvijas tik turpināja palielināt pārsvaru un tuvoties pretī ceturtajai uzvarai. Noslēdzošajās spēles 20 minūtēs “Livonia” izdarīja vēl divus piezemējumus ar precīziem realizācijas sitieniem, Židelim piezemējumu skaita ziņā panākot Jansonu, kā arī vienīgais soda sitiens precīzs padevās Beltramino. Beigu rezultāts 36:16, livoniešiem svinot lielāko uzvaru šajā sezonā.

Vēl pamatturnīrā “AlphaLane/Livonia” palikušas divas spēles. Vienu no tām būs jāaizvada pret šodien, piekāpjoties “Vairas”, pirmo zaudējumu piedzīvojošo “Vilkas” komandu 10. septembrī savā laukumā Upesciemā, bet otra – 23. septembrī izbraukumā pret pastarīti “Šauļiai”.

“Livonia” galvenā trenera asistents Mārcis Rullis norāda, ka livonieši aizvadījuši labu spēli un pelnīti uzvarējuši, vienīgi pirmā puslaikā nav spējuši izmantot iespējas, tāpēc nonākuši zaudētājos. “Pirmajā puslaikā kontrolējām bumbu, bet nesanāca realizēt iespējas. Puslaikā galvenais treneris labi parunāja, deva pareizo virzienu, un viss sāka izdoties,” skaidro Rullis.

“Pamatsastāvs ir nostabilizējies. Puiši ir uz viļņa, liek klāt. Mēs augam un ejam pareizā virzienā. Čali uzticas treneriem, un treneri uzticas čaļiem, tā tas mehānisms griežas,” uzsver galvenā trenera asistents un piebilst: “Livonia vēl labāk nospēlēja kā pret “Baltrex”. Teritoriāli dominēja, arī bumbas kontrolē, vienkārši pirmajā puslaikā neizmatoja iespējas.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi