Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

LOK piesaka jauno sporta talantu atbalsta programmu Olimpiskais drafts

Pateicoties sadarbības partneru - privāto uzņēmēju atbalstam, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) piesaka jaunu programmu Olimpiskais drafts, kuras mērķis ir identificēt un atbalstīt individuālo Olimpisko sporta veidu jaunos, talantīgos atlētus vecumā no 16 – 20 gadiem, motivējot sasniegumiem pārejas periodā uz pieaugušo sportu, informē LOK.

"Jauno sporta talantu atbalsta programma ir  Latvijas Olimpiskās komitejas atbilde sporta sabiedrībai aktuālai tēmai – kā identificēt, motivēt un noturēt patiesi talantīgus jauniešus pārejas periodā no jauniešu uz pieaugušo sportu. Kā viens no būtiskiem iemesliem tam ir nepietiekams finansējums treniņu darbam. LOK ir spējis radīt interesi respektabliem uzņēmumiem, kuri ir gatavi kopā ar LOK atrast un atbalstīt Latvijas topošās sporta zvaigznes,” norāda organizācijas prezidents Žoržs Tikmers.

Jaunos sportistus programmai var pieteikt Olimpisko sporta veidu federācijas, novērtējot sportista sasniegtos rezultātus iepriekšējās sezonās un izaugsmes potenciālu, gatavojoties Olimpiskiem startiem (Parīze-2024; Milāna, Kortīna-2026). Tāpat ir nepieciešama sportista motivācijas vēstule vai video stāsts un trenera atbalsta vēstule.

Kļūstot par programmas nominantiem, jaunie sporta talanti var cīnīties par 3 stipendijām 25 000 euro apmērā katram  un par 3 stipendijām  5000 euro apmērā katram gadā. Sporta veidu federācijas savus kandidātus var pieteikt līdz 8. martam, savukārt uzvarētājus žūrija paziņos 30. martā.

Šī programma tiek finansēta tikai no piesaistīto sadarbības partneru līdzekļiem, un valsts budžeta līdzekļi tai netiek tērēti. Projekta partneri ir akciju sabiedrība Latvijas Valsts Meži, akciju sabiedrība LNK Industries un  kompānija Amber Beverage Group.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi