Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Melbārdis atgriezies trasē, Žaļimam kritiens ātrajā Vistlerā (papildināts 21:36)

Latvijas bobsleja izlase trenera Sanda Prūša vadībā turpina gatavošanos nedēļas nogalē olimpiskajā Vistleras trasē (Kanāda) gaidāmajiem diviem Pasaules kausa posmiem divniekiem. Treniņos atkal piedalās valsts vadošais pilots Oskars Melbārdis, bet Uģis Žaļims trešdien ātrajā un bīstamajā trasē piedzīvojis kritienu.

Otrdienas treniņbraucienos mūsējo pilotētie divnieki regulāri iebrauca labāko trijniekā - abas reizes pirmais Žaļims, astotais un otrais laiks Oskara Ķibermaņa ekipāžai, bet iepriekš muguras sāpju mocītais Melbārdis trasē pēc divu nedēļu pārtraukuma atgriezās ar trešo un desmito laiku.

Trešdien Melbārdim divas piektās vietas, Ķibermanim 16. un 13. laiks, bet Žaļims, kurš pirmajā mēģinājumā bija devītais, otrajā piedzīvoja kritienu. Kā portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, startam sestdien gatavojas visi trīs piloti. Lai gan Melbārdis muguras savainojumu līdz galam nav izārstējis, viņš raujoties startēt.

Sacensību tiešraide sestdien un svētdien LTV 7 kanālā plkst. 4 un 5.30 rītā.

Tas nozīmē, ka, visticamāk, trasē atkal redzēsim Melbārdi, kurš izlaida gan Leikplesidā notikušo posmu divniekiem un četriniekiem, gan abas četrinieku sacensības pagājušajā nedēļas nogalē Pārksitijā. Ekmanis izteica cerību, ka Melbārdis neatsvaidzinās muguras savainojumu, kas Latvijas labākajam pilotam šosezon nav ļāvis atkārtot pērnos sasniegumus - uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem, četriniekiem un kombinētajā ieskaitē. Pagājušajā sezonā Melbārdis tikai vienās sacensībās nekāpa uz goda pjedestāla.

Vēlāk ceturtdien LBSF paziņojumā Prūsis apstiprināja, ka Melbārdis piedalīsies sacensībās.

"Oskaram jau ir labāk, taču vēl jau tomēr muguru jūt, sāp. Izpilda dažādus vingrinājumus, treniņos arī neskrēja ar pilnu jaudu - tad sēdēja bobā uzreiz, tad vienkārši patipināja. Trase gan tāda pati kā iepriekš - ātra un bīstama, braucot jākoncentrējas," stāstīja Prūsis, izsakoties, ka treniņos kritušas daudzas ekipāžas, kuru vidū bijis arī Uģis Žaļims, turklāt pabojāts arī bobs. "Uģim kritiens iznāca augšā, jau pēc ceturtās virāžas. Pašiem nav tik traki, daudz maz normāli, taču bobs ir cietis, jo ilgi slīdēja pa trasi."

"Ceturtdien vēl centāmies to savest kārtībā, lai varētu startēt. Būtībā jau tā bīstamākā vieta trasē ir 11., 12. un 13. virāža, bet Vistlerā var nokrist arī citviet. Ledus ir slidens," piebildis Prūsis, stāstot, ka laika apstākļi pagaidām neesot ideāli - tuvu nullei un piektdien sola arī spēcīgu sniegu.

Līdera prombūtnē augstus rezultātus Ziemeļamerikā sasniedzis Žaļims, kuram 5.vieta divniekos Leikplesidā; šāda pat pozīcija viņam pirmajās četrinieku sacensībās Pārksitijā. Ķibermanis sestais otrajās četrinieku sacensībās, uzreiz aiz viņa Žaļims.

PK kopvērtējumā divniekiem Žaļims ar 672 punktiem ieņem augsto 5.vietu, bet astotais ir Melbārdis (630), kurš sezonu sāka ar trim sudrabiem trīs divnieku startos. Ķibermanis ieņem 11.pozīciju.

Pēc sacensībām Vistlerā sekos PK 7.posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts Sanktmoricas trasē Šveicē (6.-7.februāris), turpinājumā Īglsā (Austrija) norisināsies pasaules čempionāts (divniekiem 13.-14.februāris, četriniekiem 20.-21.februāris), bet sezona 27.-28.februārī noslēgsies ar PK 8.posmu Kēnigszē (Vācija). 

Kā zināms, marta sākumā Siguldas trasē jau vairākus gadus noticis tradicionālais sezonas noslēguma pasākums ar labāko ledus trašu sportistu dalību.

pievienota 6.-8.rindkopa 

VIDEO: Vistleras trase bobsleja pilota acīm 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi