Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neretnieks aizvada pirmo pasaules čempionāta kvalifikāciju

Konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Valour Herningā, Dānijā veiksmīgi aizvadījuši pirmo ECCO FEI pasaules čempionāta kvalifikāciju. Latvijas duets pēc pirmās dienas ieguva 4.83 punktus un saglabā labas izredzes cīnīties par augstāku vietu čempionāta turpinājumā. Šobrīd Neretnieks ierindojas 50-tajā pozīcijā.

“Pasaules čempionāta pirmajā dienā ir jājāj uz ātrumu, lai iegūtu pēc iespējas mazāk punktus čempionāta kopvērtējumā. Šodien ar Valūru jājām drosmīgi ātri, jo pēc dabas viņš ir lēns, viena kļūda mums deva papildus soda sekundes, bet kopumā mums rezultāts ļoti apmierinošs - 4.83 punkti. Šajā gadījumā - jo mazāk punktu, jo labāk. Valūrs bija liels malacis, viņam nav viegli ātri skriet, bet šodien mums izdevās uzrādīt ātru laiku,” saka Kristaps Neretnieks.

Rīt, otrajā kvalifikācijā, uz starta vēlreiz dosies visi 103 sportiskie pāri. Trešajā kvalifikācijā, kas risināsies piektdien, startēs tikai 50 labākie dueti, bet finālam svētdien kvalificēsies 25 labākie.

“Konkurence šeit ir skarba - simts pasaules labākie dueti, ļoti titulēti un pieredzējuši sportisti. Pats maršruts šodien bija gan interesants, gan garš un grūts, bet godīgi grūts, tādā ziņā, ka tie 100 labākie jātnieki kaut kādā secībā pēc tā ir jāsarindo, tāpēc maršrutam ir jābūt grūtam, lai nav tā, ka visi izjāj vienā sekundē,” saka sportists. Pirmās kvalifikācijas maršruts bija 155 cm augsts, ar 14 šķēršļiem un 17 lēcieniem, nākamajās sacensību dienās maršrutu grūtības pakāpe tikai pieaugs.

“Mums šī diena bija veiksmīga ar lielisku dienas noslēgumu, vērojām mūsu paralimpiskā jātnieka Riharda Snikus zelta startu un dienu sacensību vietā šodien noslēdzām klausoties Latvijas himnu,” saka Kristaps Neretnieks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi