Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ņikitina izpilda pasaules čempionāta B normatīvu 50 m brīvā stila distancē

Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina piektdien Rīgā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās Latvian Open 50 metru brīvā stila peldējumā izcīnīja uzvaru un izpildīja Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) pasaules čempionāta kvalifikācijas B normatīvu.

Ņikitina 50 metrus brīvajā stilā veica 25,92 sekundēs un izcīnīja pirmo vietu. Viņa no sava personīgā rekorda, kas šajā disciplīnā tika uzstādīts 2018.gadā Glāzgovā, atpalika par 0,34 sekundēm.

Sportistei izdevās sasniegt A finālu, kas paredzēts piektdienas vakara sesijā, un izpildīt FINA pasaules čempionāta B normatīvu.

Ņikitina bija vienīgā peldētāja priekšsacīkstēs, kura distanci mēroja ātrāk nekā 26 sekundēs.

Vīru konkurencē šajā pašā disciplīnā uzvaru izcīnīja soms Ari Pekka Lukonens. Viņš finišu sasniedza pēc 22,89 sekundēm, tādējādi izpildot pasaules čempionāta B normatīvu. 

100 metru peldējumā brasā dāmu konkurencē olimpisko B normatīvu izpildīja pirmo trīs vietu ieguvējas, kuru vidū bija arī viena Igaunijas sportiste. Alīna Žmuška no Baltkrievijas uzvaru svinēja ar laiku viena minūte un 7,82 sekundes. Teju sekundi lēnāka bija Somijas pārstāve Jena Laukanena, bet igauniete Eneli Jefimova līderei zaudēja 1,10 sekundes.

No Latvijas sportistēm šajā disciplīnā augstvērtīgāko sniegumu demonstrēja Arina Sisojeva, kura ierindojās piektajā vietā un kvalificējās A finālam. Arī Elīza Lagzdiņa un Marta Valkovska sasniedza A finālu, jo priekšsacīkstēs bija attiecīgi sestajā un astotajā pozīcijā.

Vīru konkurencē uzvaru izcīnīja Iļja Šimanovičs no Baltkrievijas, kurš finišēja ar laiku minūte un 2,23 sekundes. Otro vietu izcīnīja Latvijas peldētājs Daniils Bobrovs, bet viņam sekoja Rihards Kahanovičs.

Šajā disciplīnā vīru konkurencē A finālā Latviju pārstāvēs četri sportisti.

Tāpat olimpiskais B normatīvs vīru konkurencē tika izpildīts arī 100 metru peldējumā tauriņstilā. Uzvarētājs Grigorijs Pekarskis no Baltkrievijas distanci nopeldēja 53,58 sekundēs. Arī viņa tautietis Jauhens Curkins izpildīja B normatīvu un uzvarētājam zaudēja 0,10 sekundes.

Astoto vietu 100 metru trauriņstilā ieņēma Latvijas peldētājs Deniss Suhanovskis, kurš būs vienīgais pašmāju sportists A finālā.

Tradicionāli šajā laikā Ķīpsalas peldbaseinā tiek rīkots Latvijas atklātais čempionāts, tomēr šogad valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas un noteikto ierobežojumu dēļ, kas tiešā veidā ietekmē arī peldēšanas treniņu iespējas, LPF valde nolēma plānotajām sacensībām nepiemērot Latvijas čempionāta statusu.

Traumas dēļ no piektdienas līdz svētdienai gaidāmajās sacensībās nepiedalīsies Latvijas reitinga līdere Ieva Maļuka, savukārt vēl vairāki vadošie sportisti (Emīls Pone, Jānis Vitauts Siliņš, Arina Baikova) šobrīd atrodas ārzemēs un ir spiesti meklēt iespējas startēt citur.

Šonedēļ sacensībās kopā ar Latvijas labākajiem sportistiem par olimpiskajām ceļazīmēm cīnīsies arī pasaules rekordists Iļja Šimanovičs, kā arī virkne citu pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieku.

Lai gan Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ sacensībās piedalīsies ļoti ierobežots dalībnieku skaits, tās būs vienas no visu laiku spēcīgākajām peldēšanas sacensībām Latvijā.

No Latvijas vadošajiem peldētājiem startēs Gabriela Ņikitina, Daniels Bobrovs un Ģirts Feldbergas, kuri ir starp vadošajiem pretendentiem uz vietu Tokijas spēlēs. Tāpat par augstvērtīgu rezultātu varētu cīnīties Latvijas rekordisti Artūrs Markovs un Arīna Sisojeva, kā arī vairāki citi gados jaunāki sportisti.

Ievērojot Ministru kabineta 2020.gada 6.novembra rīkojuma nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 5.16.1. punktu, dalībai starptautiskajās sacensībās Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti tikai tie sportisti, kuri ir sasnieguši vismaz sporta meistara kandidāta normatīvu ( vairāk par 540 FINA punktiem).

Sacensības "Latvian Open 2021" norisināsies aiz slēgtām durvīm, ievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību, epidemioloģiskās drošības pasākumus, un tajās tiks ielaistas tikai akreditētas personas, kas iepriekš būs veikušas Covid-19 testu un kurām būs uzrādīts negatīvs rezultāts.

Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) sadarbībā ar "Centrālo laboratoriju" Covid-19 pārbaudes veiks pilnīgi visiem sacensību dalībniekiem (sportistiem un komandu pārstāvjiem), kā arī visām to organizēšanā un norisē iesaistītajām personām.

Sacensības tiešraidē pārraida kanāls "Sportacentrs.com TV".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi