Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No iesaistes Tokijas olimpisko spēļu norisē atteikušies desmit tūkstoši brīvprātīgo

Apmēram desmit tūkstoši no plānotajiem 80 tūkstošiem brīvprātīgo, kas gatavojās palīdzēt Tokijas olimpisko spēļu norisē, atteikušies no saviem pienākumiem.

Tokijas olimpisko spēļu un paralimpisko spēļu organizatoru komitejas ģenerāldirektors Toširo Muto vietējiem medijiem atzinis, ka apmēram desmit tūkstoši brīvprātīgo ir atteikušies no iesaistes pasākumā. Visbiežāk iemesls tādam lēmumam bijis saistīts ar bažām par Covid-19 izplatību. Brīvprātīgo iesaiste ir būtiska raitai tik plaša pasākuma norisei.

Daļa brīvprātīgo atteikušies, kad pērn tika paziņots par spēļu pārcelšanu uz šo gadu, bet vēl citi ar atteikumu protestējuši pret Tokijas olimpisko spēļu organizatoru komitejas iepriekšējo prezidentu Joširo Mori, kurš gada sākuma atkāpās no amata saistībā ar iepriekš paustu viedokli, kas noniecināja sieviešu spējas vadītāja amatā.

Visticamāk, daļa brīvprātīgo ir starp apmēram 80% Japānas iedzīvotāju, kuri, kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, iebilst pret spēļu norisi šogad.

Vienlaikus Muto uzsvēra, ka brīvprātīgo skaita samazinājums neietekmēs spēļu norisi, jo pasākuma mērogs šogad ir mazāks, tādējādi arī nepieciešams mazāks skaits cilvēku, kas palīdzētu nodrošināt raitu to norisi.

Jau ir pieņemts lēmums, ka spēles klātienē nevarēs vērot ārvalstu līdzjutēji, bet lēmums par iespējamo vietējo līdzjutēju klātbūtni gaidāms šomēnes.

Gaidāms, ka Tokijas spēlēs ārvalstu delegācijās ieradīsies ap 78 tūkstošiem sportistu un komandu pārstāvju, kas ir uz pusi mazāk nekā citkārt. Joprojām izskan aicinājumi vēl vairāk samazināt delegāciju lielumu.

Tokijas olimpisko spēļu organizatoru komitejas prezidente Seiko Hašimoto noraidījusi iespēju atlikt olimpiskās spēles, kuru atklāšana gaidāma pēc pusotra mēneša, uzsverot, ka spēles varētu atcelt tikai katastrofisku apstākļu dēļ, piemēram, ja Japānā nevarētu ierasties lielākā daļa delegāciju.

Šonedēļ Japānā ieradās Austrālijas softbola izlase, kļūstot par pirmajiem ārvalstu sportistiem, kas ieradušies uz olimpiskajām spēlēm.

Ceturtdien - 50 dienas pirms olimpisko spēļu atklāšanas - organizatori publiskos detalizētāku informācija par medaļu pasniegšanas ceremonijām, cenšoties vairot sabiedrības entuziasmu par spēļu norisi.

Hašimoto pauda cerību, ka sabiedrības viedoklis par spēļu norisi uzlabosies, paātrinoties līdz šim kūtrajam vakcinācijas tempam Japānā.

Japānā salīdzinājumā ar citām pasaules valstīm Covid-19 vīrusa izplatība ir bijusi maza, tomēr pašlaik valsts piedzīvo ceturto vīrusa uzliesmojuma vilni. Tokijā un daudzviet citur valstī līdz 20.jūnijam pagarināta ārkārtas situācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi