Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Noslēdzies pirmais posms piedzīvojumu sacensībām „Triatel xRace”

Piecsimt piedzīvojumu meklētāju sestdien, 30.aprīlī, piedalījās piedzīvojumu sacensību „Triatel xRace” pirmajā posmā Bauskā, kur dalībnieki orientējās pilsētvidē un mežos, brauca ar velosipēdiem, laivām un plostu, peldēja pāri upei, rāpās tornī, pildīja šķēršļu joslu un dažādus atjautības un speciālos uzdevumus(SU), kā arī deva savu ieguldījumu Latvijas sakopšanā Lielās Talkas ietvaros. Pirmais sacensību posms bija atklāts ar aktivitāti, kur visi dalībnieki piedalījās Mēmeles upes krasta satīrīšanā.

Īpašas emocijas skatītājiem un dalībniekiem sagādāja SU, kur komandas varēja pārbaudīt savas sadarbības prasmes ne tikai starp saviem komandas biedriem, bet arī konkurentiem, pārceltuvē pie Viļa Plūdoņa muzeja „Lejnieki”. Pirmo reizi „Triatel xRace” organizatori sagatavoja uzdevumu, kur SU pārvārēšanas laiks un vieglums bija atkarīgs no komunikācijas prasmes un kopdarba ar citām komandām vai dalībnieku drosmes peldēt pāri straujai un vēl vēsai upei uz pretējo krastu.

„Triatel xRace” dalībnieki varēja arī apskatīties Bausku no augstuma, rāpjoties 30 metru augstā Saulaines ūdens tornī. „Šajā uzdevumā bija ļoti svarīga uzticēšanas saviem komandas biedriem. Šis uzdevums bija ne tikai katra dalībnieka bailes no augstuma pārvarēšanai, bet emocionālais pārbaudījums, cik katrs dalībnieks paļaujas uz savas komandas biedriem,” saka komandas „uzVaram” dalībniece uzreiz pēc uzdevuma izpildes pie Skaistkalnes ūdens torņa.

Bauskas rajona apkārtnes skaistums un labais laiks apbūra sacensību dalībniekus un līdzjutējus, jo īpaši izcelt vēlamies Rundāles pils parka baroka stila franču dārzu, kur starp košajām puķēm un koku alejām maldījās dalībnieki. Spoguļattēla kartes, atjautības uzdevumi un viltus punkti bija sagatavoti distancei, lai vairāk rosinātu „pakustināt savas pelēkās šūniņas” un pievērstu uzmanību sacensību uzdevumu aprakstiem.

Sacensībām noslēdzoties, labākās komandas tika apbalvotas ar atbalstītāju balvām. Biznesa klases uzvarētājkomandai „Eko investors”, kuru pārstāvēja Viesturs Tamužs, Raitis Maurāns, Māris Simanovičs, tiks dota specbalva - iespēja veidot nākamā posma SU kopā ar organizatoriem. Otro vietu šajā klasē ieguva komanda „SEB dzīvības apdrošināšana”, Kaspara Zvirgzdiņa, Līvas Vēliņas un Harija Kovalevska sastāvā, un trešo vietu komanda „Statoil”, Jāņa Saulīša, Ulda Sedliņa un Ingas Eizenbergas sastāvā. „Daudziem Biznesa komandas dalībniekiem šāda tipa sacensības bija kaut kas jauns. Tādēļ arī rezultāti ir ļoti atšķirīgi. Bet esmu pārliecināts, ka pirmo 3 vietu ieguvējiem šajā klasē nedrīkst atslābst, jo citu uzņēmumu komandas uz nākamo posmu noteikti pilnveidos savas stratēģijas, papildinās spēkus, kā arī esmu pārliecināts, ka mūsu rīkotas apmācības pirms posmiem palīdzēs vēl labāk sagatavoties jaunai cīņai!” tā saka Triatel xRace organizators J.Vanags.  Sporta klases ātrākais distances laiks bija 7,12h un 1.vietu ieguva komanda „Isostar Adventure Racing Team”, kurā startēja Guntars Mankus, Dace Traniņa, Raimonds Lapiņš. Turpretī Tautas klases ātrākais distances izpildes laiks bija 4,36h un 1.vietu ieguva komanda „Zvēri”, kurā startēja Artūrs Čerņaks, Sandis Kuklis, Kaspars Brics.

Pēc sacensībām Ulrika Rupā no komandas „DDB” atklāja „Par uzvaru mix grupā bijām patiešām pārsteigti! Un ņemot vērā, ka no 1. vietas kopvērtējumā mūs šķīra vien 5 minūtes, mēs vēl pacīnīsimies par trijnieku Tautas klasē. Sacensības bija labi sabalansētas un interesantas. Posms ar velo pa mežiem ir atstājis savas piezīmes uz kājām, tornis man atvēra slēptas spēka rezerves, bet krāces mazliet uzsita adrenalīnu. Un vēl - forši, ka kartes tiek iedotas pēc starta - tas nozīmē, ka jādomā ātri!”

Ja arī Tu vēlies izbaudīt Latvijas skaisto dabu un meklēt piedzīvojumus, tad piesakies kādā no nākamajiem „Triatel xRace” posmiem sacensību mājas lapā www.xrace.lv. Nākamais posms notiks jau 11. jūnija Cēsīs, 9.jūlijā Dobelē, 20.augustā un 17. septembrī Rīgā un Siguldā!  xRace mājas lapā var apskatīties arī bildes un video no pirmā posma.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensību seriāla galvenā balva EUR 1000 vērtībā no veikala Gandrs. Sacensības atbalsta – Isostar, Salomon, Delfi.lv, Dreamer, Ķeizarmežs, Silvanols, Dienas deva, ūdens Lāsīte, Red Bull, Fazer, Garnier. Informē – Draugiem.lv, BadDog, City Fitness, TravelNews.lv, Parsportu.lv, Pilseta24.lv,  Izkusties.lv, Bauskas novada dome.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi