Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Okolijs sestajā raundā nokautē Glovacki un izaicina Briedi

Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs sestdien Vemblija arēnā pirmā smagā svara kategorijas duelī nokautēja poli Kšištofu Glovacki, pēc izcīnītās uzvaras metot izaicinājumu latvietim Mairim Briedim.

Cīņā par vakanto Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu Okolijs sestajā raundā uzvarēja ar nokautu. 

28 gadus vecais londonietis kļuva par pirmo no 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu Lielbritānijas komandas bokseriem, kurš izcīnīji titulu profesionālajā boksā. 

Nākamais mērķis Okolijam ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas turētājs Briedis.

"Esmu izaudzis kā bokseris. Tas ir process. No čempioniem nākamais, ar kuru gribu cīnīties, ir Mairis Briedis," pēc uzvaras teica Okolijs.

"Dārgais Lorens Okolij, apsveicu ar sapņa piepildīšanu. Mairis Briedis? Tas ir pavisam cits līmenis... Edij Hērn, uz priekšu," tviterī uzrunājot Okolija promotieri Hērnu, raksta Brieža pārstāvis Kalle Zauerlands.

Okolijs profesionālā boksera gaitas uzsāka pirms četriem gadiem un līdz šim uzvarējis visās 16 cīņās, 13 no tām ar nokautu.

Tikmēr Glovackis uzvarējis 31 no 34 cīņām, 19 no tām noslēdzot ar nokautu. Iepriekšējā duelī viņš 2019.gada jūnijā "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā ar nokautu zaudēja Briedim.

Briedis pēc pērn WBSS izcīnītās uzvaras pauda, ka varētu pāriet cīnīties supersmagā svara kategorijā. Pagaidām nav zināms, kad un kādā svara kategorijā Briedis aizvadīs cīņu, taču novembrī viņš norādīja, ka daudz ko izšķirs Okolija-Glovacka dueļa iznākums, liekot noprast, ka angļa uzvara ļautu pārdomāt un aizvadīt cīņu pirmā smagā svara kategorijā.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) josta šobrīd pieder Kongo bokserim Ilungam Makabu, bet Pasaules Boksa asociācijā (WBA) čempions šobrīd ir francūzis Arsens Gularmirjans.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi