Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Olimpiskā loka šāvēja Paeglis: Latviešu kultūra mūsu ģimenē ieņem ļoti nozīmīgu lomu

Austrālijas olimpisko komandu pārstāvošā loka šāvēja Laura Paeglis priecājas, ka no sava tēva puses ir latviete. Sarunā ar Sporta Avīzi viņa ceturtdien atklāja, ka decembrī kopā ar māsu plāno pirmoreiz savā mūžā apmeklēt Latviju.

Laura Paeglis loka šaušanas sacensības Parīzes centrā uzsāka pagājušajā ceturtdienā vēl pirms atklāšanas ceremonijas, dāmu kvalifikācijā sašaujot 640 punktus, kas deva 44. vietu starp 64 dalībniecēm. Ceturtdien 22 gadus vecā Paeglis sāka izslēgšanas turnīru, pirmajā kārtā jeb 1/32 finālā spēkojoties ar 20 gadus veco mājinieci, 2021. gada pasaules jaunatnes čempioni Karolīnu Lopesu, kura kvalifikācijā ar 659 punktiem bija 21. vietā.

Play-off cīņu, kurā sportistēm jātiekas aci pret aci, Paeglis uzsāka ar raidījumu desmitniekā un samērā negaidīti uzvarēja pirmajos divos trīs šāvienu dueļos, tomēr nākamajos trijos pārāka bija līdzjutēju karstasinīgi atbalstītā francūziete. Tas Austrālijas sportistei lika ciest neveiksmi ar 4-6.

Vīriem vienīgais austrāļu loka šāvējs olimpiskajās spēlēs Pīters Bukovaloss ar 638 punktiem individuālajā kvalifikācijā palika 60. vietā. Līdz ar to jaukto komandu kvalifikācijā Austrālijas pāris ar 1278 punktus ierindojās 26. vietā starp 27 valstīm, neiekļūstot izslēgšanas sacensību sešpadsmitniekā.

Noslēdzot savu olimpisko debiju, Paeglis atzina, ka šāda pret Lopesu ciestā neveiksme, protams, ir ļoti sāpīga, bet tāpat viņa ar sevi neiedomājami lepojas. “Treniņā šāvu sliktāk, tomēr šeit sāku ļoti spēcīgi. Tad nedaudz atslābinājos un pavisam nedaudz pazaudēju fokusu. Nepārprotiet, es joprojām šāvu labi, esmu ļoti lepna ar sevi. Olimpiskās spēles mani ļoti iedvesmoja, izbaudu katru sekundi. Ceru, ka es pati iedvesmoju jaunos sportistus, lai viņi iemīlētu loka šaušanu tikpat ļoti, cik es to mīlu. Tuvākās pāris dienas skatīšos loka šaušanas sacensības un tad jau paliks dažas dienas līdz Noslēguma ceremonijai.”

Sarunā ar Sporta Avīzi Paeglis piebilda, ka kvalifikācijā cerējusi nedaudz uz labāku rezultātu nekā 640 punktiem. “Tomēr šīs bija manas pirmās olimpiskās spēles, pavisam citādākas sacensības, nekā jebkad esmu piedalījusies, tāpēc esmu priecīga, kā viss beidzās.”

Sportistes ģimene no tēva puses ir latvieši. Vecvecāki piedzima Latvijā, bet Otrā pasaules kara laikā emigrēja uz Austrāliju. Viņiem piedzima dēls Arnolds, kura meita ir Laura. “Latviešu kultūra mūsu ģimenē ieņem ļoti nozīmīgu lomu, mēs to mīlam un cienam. Tā ir ļoti interesanta valsts, daudzi par to neko īpaši nezina un uzskatu, ka ir apbrīnojami būt daļai no kaut kā tik, teiksim, unikāla,” sarunā ar Sporta Avīzi stāstīja olimpiskā atlēte, atklājot, ka decembrī kopā ar māsu plāno pirmoreiz apmeklēt Latviju. “Esam to gaidījušas visu mūžu. Būs ļoti, ļoti auksti, bet tā būs daļa no pieredzes."

Laura atklāja, ka abi viņas vecvecāki joprojām ikdienā sarunājas latviski. “Manam tētim tā bija pirmā valoda, bet tagad viņš to ir pazaudējis. Joprojām spēj saprast, bet runāt ir grūti. Mans onkulis, viņa brālis, spējis to saglabāt nedaudz labāk, bet arī tētis var uzturēt nelielu sarunu. Pati latviski nemāku, bet ļoti vēlētos runāt. Esmu mēģinājusi mācīties, bet esmu briesmīga valodu apguvē.”

Kādi sportistei ir nākotnes mērķi? Uzvara 2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs! “Šīs olimpiskās spēles man ir tikai sākums, nākamais solis ir 2028. gada Losandželosas olimpiskās spēles. Man ir četri gadi, lai kļūtu cik vien laba spēju un izcīnītu zeltu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi