Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Organizatori sarūpē Ikauniecei-Admidiņai nepatīkamu pārsteigumu

Septiņcīņniecei Laurai Ikauniecei-Admidiņai olimpiskajās spēlēs Rio nepatīkamu pārsteigumu vēl pirms starta sarūpēja organizatori.

Pirmajā disciplīnā 100 metru barjerskrējienā sportistes pa skrējieniem sadala pēc sezonā sasniegtajiem rezultātiem. Laura šosezon ir uzrādījusi lielisku personisko rekordu 13,07 sekundes un viņai vajadzēja būt ceturtajā – spēcīgāko dalībnieču skrējienā, tāpēc liels bija pārsteigums starta protokolā ieraugām viņas uzvārdu otrajā skrējienā. Izrādās, organizatori bija kļūdījušies, barjerskriešanas pieteikumā ierakstot Ikaunieces-Admidiņas šīs sezonas rezultātu lodes grūšanā 13,78. Abi rezultāti sākas ar skaitli 13, tāpēc arī notikusi pārrakstīšanās. 

Kļūdainais pieteikuma ieraksts būtiski ietekmēja Lauras rezultātu pirmajā disciplīnā. Piektdienas rītā Riodežaneiro lija. Pirms sacensību sākuma lietus mitējās un skrejceļš ar katru nākamo skrējienu kļuva sausāks. Ikaunieces-Admidiņas skrējienā bija arī divi pāragrie starti, konkurentes no Lauras tālu atpalika un finišā 13,33 sekundes. “Startējot labāko skrējienā, rezultāts varēja būt pat zem 13 sekundēm, bet ko nu vairs zīlēt,” rūgti secināja sportistes treneris Andis Austrups.

Augstlēkšanas sacensības Lauras Ikaunieces-Admidiņas nometnē gaidīja ar nelielām bažām. Pavasarī sportistei iesāpējās kreisais ceļgals. Sākoties vieglatlētikas sezonai, tāllēkšanā viss bija kārtībā, turpretī augstlēkšanas sektorā atspēriena kāja bija jūtīga. Rio nācās atsperties ar labo, nevis ierasto kreiso kāju. Tāpēc Laura sajūsmā saķēra galvu, kad bija pārvarējusi latiņu 1,77 metru augstumā, lai gan viņas personiskais rekords ir 1,84 metri. 

Lodes grūšanas sacensībās 13,52 metri nebija personiskais rekords, taču ļoti labs rezultāts sezonas atbildīgākajam startam. 200 metru skrējienā Ikauniece-Admidiņa jau startēja stiprāko skrējienā, finišēja trešā (23,76 sekundes) un pirmo dienu beidza 9. pozīcijā ar 3782 punktiem.

Līdere pēc pirmās dienas ir Lielbritānijas septiņcīņniece Džesika Enisa-Hila ar 4057 punktiem. Otrajā sacensību dienā Laura parasti pārvietojas uz augšu rangā. Sestdien būs trīs disciplīnas – tāllēkšana, šķēpmešana un 800 metru skrējiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi