Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Papildināta (17:32) - Elīza Tīruma un Dambīte kvalificējas Eiropas čempionāta kamaniņu sportā pamatsacensībām

Oberhofas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa sestā posma, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts, pamatsacensībām piektdien kvalificējās Latvijas sieviešu braucējas Elīza Tīruma un Saiva Dambīte.Aizvadītajās sprinta sacensībās E.Tīruma ierindojās 11.vietā, par 0,623 sekundēm atpaliekot no sacīkšu ātrākās sportistes Natālijas Geisenbergeres no Vācijas, bet Dambīte uzrādīja 25.

rezultātu 37 sportistu konkurencē, no uzvarētājas atpaliekot par 1,280 sekundēm.Sprinta sacensībās tika ņemta vērā arī Nāciju kausa ieskaite, kuras vērtējumā E.Tīruma uzrādīja ceturto rezultātu, bet Dambīte ierindojās 17.pozīcijā, kā pēdējā kvalificējoties pamatsacensībām.Kā ziņots, Latvijas labākā sieviešu kamaniņu braucēja Maija Tīruma Eiropas čempionātā nestartē vēdersāpju dēļ.Pasaules kausa kopvērtējumā M.Tīruma ar 117 punktiem ieņem 17.vietu, divas pozīcijas zemāk ar 106 punktiem ir E.Tīruma, bet Dambīte ar 23 punktiem ieņem 40.vietu.

Tikmēr vīriešu sacensībās Inārs Kivlenieks ierindojās augstajā piektajā vietā, trasi veicot 46,53 sekundēs. Sacīkstēs triumfēja mājinieks Andijs Langenams, kuram Kivlenieks zaudēja 29 sekundes simtdaļas.

Mārtiņš Rubenis sacensībās izcīnīja 16.vietu, bet Kristaps Mauriņš ierindojās 18.pozīcijā. Vēl viens latvietis Rihards Lozbers finišēja 45.vietā, bet Kazahstānu pārstāvošais Mārtiņš Lozbers sacensības noslēdza četras pozīcijas augstāk - 41.vietā.

Divnieku konkurencē devīto labāko laiku uzrādīja brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža, kas trasi veica 44,874 sekundē. Ātrāko laiku uzrādīja vāciešu Tonija Egerta un Sašas Benekena duets, kam Šici zaudēja 0,524 sekundes.

Savukārt Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš uzrādīja 14.labāko laiku no 28 finišējušajām ekipāžām, kvalificējoties sestdien gaidāmajām sacensībām

Kaut sprinta sacensībās sportisti nesacenšas par Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem, to rezultāti tiek ņemti vērā Nāciju kausā. Sprintā tiek izmantoti vārtiņi, kas tiek lietoti stafetes sacensībās. Ja stafetē tie atveras pēc tam, kad cits komandas sportists trases lejā uzsitis pa finiša pogu, tad sprintā vārtiņi atveras automātiski, tieši šajā brīdī sākot skaitīt laiku.

Latvija kā neatkarīga valsts Eiropas čempionātā kamaniņu sportā startē 12.rezi. Līdz šim izcīnītas trīs medaļas - 2006.gada čempionātā bronza komandu sacensībās (Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, Andris Šics/Juris Šics), 2008.gadā zelta godalgas M.Tīrumai, Rubenim un Šiciem komandu sacīkstēs, bet 2010.gadā Siguldā Latvijas komandai zelta medaļas otro reizi pēc kārtas, ko izcīnīja Orlova, Rubenis un Šici.

Sestdien Pasaules kausa un Eiropas čempionāta sacensības aizvadīs divnieki un dāmas, bet svētdien notiks vīru sacensības un komandu stafete.

Šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos. Savukārt pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

Kā ziņots, 2015.gadā pasaules čempionāts notiks Siguldas trasē.

Ziņai pievienoti rezultāti vīriešiem un divniekiem 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi