Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sāk ar lielām ambīcijām

Eirolīgā latvieši satiekas jau startā, tēmē uz finālčetrinieku sezonas finišā.

Gadsimta ceturksni mūsdienu Eirolīgas ērā šosezon atzīmē kontinenta spēcīgākais basketbola klubu turnīrs, kurā pēdējās sezonās turpinās izmaiņas vadošo komandu spēku samēros. Tos ietekmēt centīsies arī latvieši, kuru skaits augstākā līmeņa sacensībās šosezon ir pieaudzis, turklāt mūsu basketbolistu vārdi atkal ir meklējami starp favorītiem uzskaitītu klubu pieteikumos. Šo statusu gan vēl būs jāapliecina laukumā, kur arī Rolandam Šmitam, Andrejam Gražulim un Artūram Žagaram sava vieta jauno komandu sastāvā būs jāizcīna. Eirolīgas pirmās kārtas spēles paredzētas 3. un 4. oktobrī, to tiešraides Go3 Sport kanālos.

Jau turnīra pirmajā kārtā Stambulā piektdien satiksies divas Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas – Turcijas un Itālijas vicečempionu duelī Anadolu Efes uzņems valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki vadīto Boloņas Virtus. Rolands Šmits pēc divām sezonām ar lielu lomu Kauņas Žalgirī nopelnījis paaugstinājumu uz divkārtējo Eirolīgas čempionu Anadolu Efes, kur valmierietis spēlēs kopā ar tādām Eiropas basketbola zvaigznēm kā Šeins Lārkins, Vincents Puarjē un Rodrigs Bobuā. Tā basketbolistam zināmā mērā būs atgriešanās līmenī, kādā viņš savulaik aizvadīja savas pirmās četras sezonas Eirolīgā Barcelona sastāvā. Nu jau Rolands ir gatavs daudz nozīmīgākai lomai komandā, kas pamatoti pretendē uz finālčetrinieka sasniegšanu. 

Tikmēr Boloņas kluba sastāvā debiju Eirolīgā 31 gada vecumā gaida Andrejs Gražulis. Viņš jau vairākus gadus pacietīgi un pakāpeniski veidojis karjeru Itālijā, līdz nonācis vienā no šīs valsts slavenākajiem klubiem. Tiesa, pēc pagājušās sezonas beigās veiktās ceļgala operācijas un ilgstošas rehabilitācijas vēl līdz galam nav skaidra basketbolista loma tajā. Itālijas superkausa izcīņā viņš palika rezervē, bet čempionāta pirmajā spēlē debitēja komandā, aizvadot vien trīs minūtes. Nelāga pieredze mēģinājumā spēlēt Banki vadītajā Virtus ir citam Latvijas izlases basketbolistam Rihardam Lomažam, kuram pagājušajā sezonā tā arī neizdevās pienācīgi iekļauties spēlētāju rotācijā, tādēļ spēles laiks Eirolīgā un Itālijas čempionātā bija vien simbolisks. "Darīšu visu, ko treneris prasīs. Katru gadu esmu spēlējis citādāk, jo mainās treneri, prasības un pretinieki, komandas biedri, viss mainās. Esmu diezgan apķērīgs spēlētājs, zinu trenera spēles sistēmu, kurā trīs gadus iekļāvos un spēlēju labā līmenī. Esmu kā Šveices nazis," par savām kvalitātēm pārliecināts pirmssezonas preses konferencē bija Gražulis. 

Par savu vietu un lomu Eirolīgas kluba sastāvā būs jāpacīnās vēl vienam debitantam Artūram Žagaram, kurš šosezon pielaikos dzelteni zilās Turcijas čempiona Fenerbahce krāsas. "Šajā līmenī man viss ir jauns. Redzu spēlētāju un treneru reakcijas, redzu, kā viņi trenējas un gatavojas, cik liela ir katras nianses nozīme. Man svarīgākais ir uzsūkt visu šo pieredzi un neko neuzskatīt par pašsaprotamu. Centīšos izdarīt visu labāko tajā laikā, kas man laukumā tiks dots," intervijā Eurohoops norādīja saspēles vadītājs. Viņš līgumu ar turku grandu parakstīja pēc spoži aizvadītā Pasaules kausa pagājušajā rudenī, taču sezonu pavadīja īrē Viļņas klubā Wolves. Diemžēl lielāko daļu no tās nācās izlaist savainojuma dēļ, kas Žagaram nav liedzis jauno sezonu sākt Stambulā.

Sezonas sākumā bez līguma vēl ir divi Eirolīgā spēlējušie latvieši, un labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā Jānis Strēlnieks un/vai Rihards Lomažs arī var nokļūt kāda šī turnīra kluba paspārnē.

Turcijas megapoles klubi Fenerbahce un Anadolu Efes lielākajā daļā prognožu iekļauti starp galvenajiem pretendentiem uz dalību finālčetrinieka turnīrā. Augstu tiek liktas arī ambiciozā kluba Monaco izredzes, bet ar piesardzību tiek vērtētas ierasto favorītu Madrides Real un Barcelona iespējas, jo abos spāņu grandos pēdējos gados notiek paaudžu maiņa un ierastiem līderiem tiek meklēti atbilstoši aizstājēji. Turnīra galveno favorītu lomā šosezon iejutīsies Atēnu lielklubi. Panathinaikos pērn triumfēja Eirolīgā pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma un titulu cer nosargāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi